Dodela stanova za snage bezbednosti vojsku i policiju
Aleksandar Vulin Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da od bezbednosnih organa Federacije BiH očekuje da rasvetle pokušaj ubistva predsednika Aleksandra Vučića u Srebrenici 2015. godine, ali je dodao da je "zabrinut za njihovu iskrenost u ovom slučaju". Ocenio je da su službe bezbednosti Federacije ili nefunkcionalne pa ne mogu da to rasvetle ili mogu, ali neće.

On je na banjalučkoj Alternativnoj televiziji ponovo zatražio odgovor na pitanje ko je pokušao ubistvo Vučića i istakao da je šest godina to pitanje bez odgovora, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

„Mi radimo na ovom slučaju. I pored toga što nam je teže, usled protoka vremena i toga što nismo na mestu dešavanja, doći ćemo do istine. Daću sve od sebe da se to rasvetli“, rekao je srpski ministar policije ocenivši da su službe bezbednosti Federacije ili nefunkcionalne pa ne mogu da to rasvetle ili mogu, ali neće, piše N1.

Prema njegovim rečima, Srbija evidentno raste i jača i nesporno je da dobar deo napada iz regiona na Vučića i državu dolazi upravo zbog toga.

U tom kontekstu naveo je nedavni napad iz Hrvatske u kome je svedok na suđenju predsednika Srbije optužio da je tokom rata u Hrvatskoj 1991. godine pretio zarobljeniku smrću, naglasivši da je to „proverljiva i glupa laž koju su hrvatski mediji iskoristili za napad na srpskog predsednika“.

„To je proverljiva i glupa laž, ali mene više brine to što su na osnovnu takvih svedoka sudili desetinama Srba koji su bili u hrvatskom zatvoru. Ko će proveriti sve te sudske postupke? Kada možete da lažete za predsednika Srbije, što se lako proveri, šta lažete za običnog čoveka koji ne može da se brani“, upitao je Vulin.

Dodao je da se u vezi sa tim srpsko tužilaštvo obratilo hrvatskim pravosudnim organima i zatražilo da mu se dostavi taj slučaj, kako bi ispitalo da li je bilo ratnog zločina ili ne.

Bonus video: Govor Vulina

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare