Duško Vujošević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Poznati košarkaški trener Duško Vujošević izjavio je da predsednik države Aleksandar Vučić neće promeniti ništa bitno od uslova što bi mu dovelo u pitanje pobedu na izborima u Beogradu.

„Beograd je veoma važan za onoga ko vlada Srbijom, tu su glavni ekonomski resursi. Beograd je u svakom smislu glavni grad i vlast ga neće mirno prepustiti“, rekao je Vujošević u intervjuu za NIN, koji je bio, kao nestranačka ličnost, kandidat za gradonačelnika Beograda stranke Borisa Tadića na izborima 2022. godine.

Vujošević je naglasio da je to vlast jasno pokazala na nedavnim izborima organizujući migraciju glasača iz Republike Srpske i iz drugih gradova Srbije i dodao: „Oni i raspisuju lokalne izbore u različitim terminima jer im to omogućava selidbu glasača“.

Prema njegovim rečima, opozicija mora da se oslanja više na sebe i na građane, a manje na međunarodne organizacije.

„One imaju svoje interese i čak sam iznenađen u kojoj su se meri neke od njih angažovale, suprotstavile Vučiću, naglašavajući koliko je bilo nepravilnosti i kriminala na izborima. Opozicija mora da vodi građane, a građani moraju da se izbore za svoje dostojanstvo i dostojanstvo zemlje u kojoj žive“, poručio je Vujošević.

On misli da opozicija po ovim uslovima ne treba da izađe na izbore kao i da je izgubila onaj momenat kada je trebalo da osvoji Beograd (u vreme demonstracija), navodeći da neka istraživanja javnog mnjenja stvarno pokazuju da su šanse opozicije bile veće pred decembarske izbore, nego što su sada.

Takođe smatra da „apsolutno“ nije moguće promeniti vlast bez jedintvene opozicione kolone.

„Svako ko je protiv jedne kolone ili zajedničke akcije, svesno ili nesvesno radi za Vučićevu vlast. A da li je moguće sada u Beogradu oboriti vlast i u najširoj koaliciji, nisam siguran, mislim da se raspoloženje građana promenilo i da bi pravljenje velike koalicije sada bilo proširivanje odgovornosti za poraz koji sledi“, ocenio je Vujošević.

Za Vučića je rekao da je prihvatio razne uslove međunarodne zajednice koji se pre svega odnose na Кosovo, ali da sada postoje i neki drugi uslovi, litijum na primer.

PROČITAJTE JOŠ

„On sada mora da isporuči naš čist vazduh, vodu i zemlju, da postanemo deponija za otpad evropskih zemalja, tržište jeftine radne snage i jeftine robe. Vučić pravi i lične usluge moćnim pojedincima i grupacijama sa Zapada, kao što je davanje zgrade Generalštaba. On izlazi u susret Zapadu za sve što traže. Oni tako zadovoljavaju svoje interese, a za naše interese treba mi da se izborimo“, istakao je Vujošević.

BONUS VIDEO Vlajić: Vlasti ne odgovara odlaganje izbora, Vučić ne želi sudbinu Erdogana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar