Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras kako ne misli ništa dobro o radu nemačke ministarke spoljnih poslova Analeni Berbok.

Vučić je u „Ćirilici“ na Hepiju rekao kako se „protivi ličnim uvredama na njen račun“.

„Šta god da mislim o njoj, a da budem otvoren ne mislim ništa dobro. Ništa dobro ne mislim o njenom radu“, rekao je Vučić.

„Kao što njihova fondacija Hajnrih Bel i fondacija SPD-a Fridrih Erbert daje sve od sebe da našu koaliciju sruše sa vlasti ovde. Mi ništa po tom pitanju ne radimo tamo“, dodao je on.

Nemačke firme u Srbiji zaposlile više od 100.000 naših građana

Inače, predsednik Srbije će sutra prisustvovati u industrijskoj zoni u Preljini postavljanju kamena temeljca za izgradnju velike nemačke fabrike „PWO“.

Takođe, nemačko-srpska privredna komora (AHK) sada broji 440 kompanija-članica sa više od 100.000 zaposlenih. Ovo je u januaru ove godine potvrdila i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

„Nemačke investicije imaju veliki uticaj na rast naše privrede i životnog standarda građana Srbije, a u nemačkim kompanijama koje posluju u našoj zemlji zaposleno je više od 100.000 ljudi. Ukupna robna razmena raste iz godine u godinu i ona je značajno porasla u prethodnih nekoliko godina, a 2022. je dostigla čak 8,3 milijarde evra“, izjavila je tada ona na skupu u Beogradu.

Na istom skupu je ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad istakla da su investicije u Srbiji prošle godine iznosile 650 miliona evra, a ukupna trgovinska razmena dostigla je devet milijardi evra, što je rekord i duplo više u odnosu na 2018. godinu.

Od 2000. godine Nemačka je uložila dve milijarde evra u bilateralnu saradnju, podsetila je ona.

***

BONUS VIDEO – Odnosi Srbije i Nemačke – politička konfrontacija i rekordna ekonomska saradnja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare