Aleksandar Vučić Foto: Tv Happy

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras u emisiji "Ćirilica“ ponovo stao u odbranu Milana Radoičića.

Naime, govoreći o Radoičiću, Vučić je rekao da su „godinama lagali da je Radoičič ubio Olivera Ivanovića“ dodajući da je kosovsko pravosuđe odustalo od toga.

„Milan Radoičić nije akademik niti pesnik, već je čovek koji je rastao sa ulice, rođen u Peći, ali je uvek bio uz svoj narod. Kritikovali su ga zbog bogatstva. Vidite, meni bogatstvo ne znači ništa, ako moj narod nema slobodu“, rekao je Vučić i dodao da osuđuje ubistvo policajca, ali da razume naše ljude.

Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca iz vatrenog oružja 16. januara 2018. ispred sedišta SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Svojevremeno je, zbog sumnje da je povezan sa ubistvom kosovskog političara Olivera Ivanovića, za tadašnjim potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem bio je raspisan nalog za hapšenje, ali je marta 2021. godine povučen bez zvaničnog objašnjenja.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva u Prištini, Radoičić se nalazio na čelu kriminalne grupe čije je delovanje dovelo do ubistva Olivera Ivanovića.

Podsetimo, u nedelju, 24. septembra je došlo do oružanog sukoba grupe Srba, predvođene doskorašnjim potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem, i Kosovske policije u selu Banjska na severu Kosova.

Tom prilikom ubijeni su jedan kosovski policajac i trojica Srba.

Radoičić je u pisanoj izjavi koju je javnosti pročitao njegov advokat, preuzeo odgovornost za sukob u Banjskoj, tvrdeći da vlasti u Beogradu nemaju nikakve veze s tim.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare