Nemam ništa, ne možete da mi nađete ništa, nikada nisam imao novca, stan mi je kupio otac, oko drugog mi je pomogao Šešelj… Ovako je predsednik Aleksandar Vučić odgovarao na pitanja vezana za njegovu imovinsku kartu, koja je nedavno "pojačana" za još 20.000 dinara, čime dolazimo do toga predsednik mesečno prima 220.000 dinara. Osim toga i skromnog stana od 30 kvadrata, predsednik nema ništa. Ni u bankama ne poseduje depozit, o akcijama da ne govorimo, pa se postavlja pitanje od čega će živeti kad ode s vlasti?

Svako malo dođe se do teme koliko zarađuje predsednik Aleksandar Vučić i šta sve ima u njegovoj imovinskom karti. Lično je nekoliko puta ponovio da živi skromno, kao svi drugi građani i da garanciju za svoje reči potvrđuju i podaci iz imovinske karte u kojoj da gotovo nema ništa.

Novi spisak imovine šefa države objavljen je pre 10 dana i u njemu je registrovano povećanje plate od 20.000 dinara, pa sada predsednik mesečno neto zarađuje 220.000 dinara.

Aleksandar Vučić centralna predizborna konvencija liste „Aleksandar Vučić Novi Sad sutra – Budućnost u tvojim rukama“ Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Osim novčanih prihoda, prijavio je i garsonjeru od 30 kvadrata i to je sve. Nema depozita, akcija, kapitala, drugih funkcija, pa ni stare škode koju često pominje. Ukratko, predsednik živi samo od plate i ima manju nekretninu.

Mnogima je bilo nejasno kako je moguće da se svi naprednjački funkcioneri bogate, imaju po nekoliko funkcija, šire svoju poslovnu imperiju, a najmoćniji među njima živi od skromnosti koju najbolje opisuje tako što svoju koka-kolu zero sam plaća.

Aleksandar Vučić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Kada smo već kod nejasnoća, potpuno novi set pitanja se otvara ukoliko želimo da saznamo odakle predsedniku novac za skupu garderobu, lagodniji život i orman u kojem se nalaze hiljade evra. Čuli smo da je to sve iz fundusa, da je sramota da se laže narod kako on živi rasipnički, ali nismo baš čuli odgovore na ono što smo videli.

U cipelama od 1.800 evra zabrinut za Kosovo

Presednik Srbije poznat je, prema sopstvenim tvrdnjama, kao ljubitelj mode iz fundusa, pa stoga nije retkost videti ga u džemperima od po nekoliko stotina evra, skupocenim sakoima i cipelama.

Foto: Printscreen

U januaru 2023. godine na konferenciji za medije, gde je tema bila sporazum sa Kosovom i pritisci na Srbiju, Vučić se pojavio u cipelama koje su korisnici društvenih mreža odmah pronašli u jednom onlajn šopu, a cena je prava sitnica – svega 1.860 evra.

Velika zainteresovanost javnosti privukle su fotografije na kojima se vide kakve cipele nosi predsednik, ali do sada nismo dobili nikakav odgovor Vučića – nosi li on stvarno cipele od 1.800 evra?

Za šetnju po gradilištu komplet dukser i trenerka od 160 evra

Prilikom nedeljnog obilaska gradilišta u Beogradu na vodi, predsednik se na društvenim mrežama pohvalio da je obišao radove, ali korisnicima društvenih mreža “za oko” je više pala njegova odevna kombinacija.

Sa podignutim palcem, uz kiseo osmeh, predsednik je pozirao na gradilištu. Na prvi pogled, u pitanju su obični dukser i trenerka, ali iza svega se krije kombinacija čije je cena takva da prosečan građanin o tome može samo da mašta.

“Abercrombie and Fitch, komplet oko 160 dolara. Za laganu šetnju po gradilištu“, napisala je jedna tviterašica, uz komentar da mu „ama baš ništa ne stoji“.

Neki drugi građani tvrdili su da košta 830 evra, ali u svakom slučaju minimalna cena “crno-bele” kombinacije košta oko 20.000 dinara.

Optužbe da nosi sako od 700.000 dinara, on odgovorio – to je iz fundusa

U avgustu 2020. godine, bivši opozicionar i sada srećni poslanik na listi SNS Dejan Bulatović rekao je na konferenciji za medije da Vučić nosi sako od 700. 000 i da treba da objasni narodu odakle mu novac.

„Njegov sako košta 700.000 dinara, odakle ti, gde ti je čast? A narod u Srbiji gladuje! On promoviše da živimo što skromnije, a sa druge strane se bahati. I zato ga pitamo – odakle ti patike? Moderiraš se sa predsednikom Albanije, ideš sa njima u šopinge. Zna Srbija odakle ti, ali važno je da nam ti kažeš objasni narodu!”, izjavio je.

„Ja sam im jako zahvalan što su pokrenuli su važnu temu, zahvalan sam njihovim medijima. Lagali su da mi džemper košta 400 evra, a košta 55. Meni sakoe daju iz fundusa, ili mi sašiju, pošto sam gabaritan. Ne koštaju koliko kažu, nego mnogo manje“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

Patike od 60.000 dinara, a Vučićev odgovor – sakoe mi šalju iz fundusa

Da li je zaista predsednik pazario ove skupocene cipele ili su i one deo fundusa u kom se nalaze „jeftini“ komadi garderobe i jeftina obuća, zna samo Vučić.

Njegove omiljene „Zegna“ patike koštaju tričavih 60.000 dinara, dok su sakoi višestruko skuplji. Na jednom javnom nastupu nedavno je nosio jaknu identičnu onoj marke “Loro Piana” koja se ne može kupiti ispod 2.500 dolara.

I neretko, u nastupima Vučić koristi objašnjenje da on garderobu nabavlja iz fundusa i da ni ne zna koliko to košta, ali da je svakako laž da je tolika cena u pitanju.

Ne voli predsednik samo markiranu garderobu, već i skupa vina. O njima neretko priča, degustira ih, uživa, iako se zna da je to veoma skup “sport”. Obično kada se nađe na sajmovima vina, Vučić objasni medijima i građanima koje je vino dobro i koja je omiljena marka. Takva vina nisu pristupačna prosečnim građanima, ali su sitnica za čoveka koji živi od plate i ima mali stan.

BONUS VIDEO: Vučić o dijalogu sa Bošnjacima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare