Foto:Vesna Lalić/Nova.rs, Milos Tesic/ATAImages.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Pčinjski okrug, odlaskom u Vranje, Bujanovac, Trgovište i Bosilegrad. Kako je ranije najavljivano, obilazak gradova i opština je prilika da započne ono o čemu je bilo reči pre nekoliko meseci - osnivanje Narodnog pokreta za državu Srbiju, za koji će tražiti podršku građana.

Kako je najavljeno, do kraja godine, Vučić će obići svih 25 okruga u Srbiji.

Obilaskom Vlasinskog jezera, Vučić završava posetu Pčinjskom okrugu, gde je najavio radove na izgradnji kolektora za otpadne vode.

„Teško je pronaći lepše mesto u Srbiji od Vlasinskog jezera“, rekao je Vučić, i naveo da bi ulaganje u to mesto podiglo ceo kraj.Kako je rekao, ovde mora da se uradi kompletna infrastruktura.

„Ovde je sve na divlje građeno, tome mora da se stane na put“, kazao je.

Na opasku ministra bez portfelja u Vladi Srbije Novice Tončeva da je bivša ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović ukinula pojedine nadležnosti lokalne inspekcije, osvrnuo se i Vučić.

„Sve najgore mislim o njenim ogovaranjima ali, to što je uradila, ja bi uradio isto, jer je to jedina brana od nelegalne gradnje“, rekao je Vučić.

Upitan o 15 modela za formiranje ZSO koje je pre dva dana pomenuo izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, Vučić kaže da „ne znam kakve modele pominje“.

„On sasvim sigurno zna šta je potpisano u Briselu, šta je doneto i potpisano. To je jedina stvar o kojoj ne može da se razgovara, jer je to jedino što je već potpisano. Da li trebda da ponovo razgovaramo, pa da ponovo potpisujemo“, upitao je Vučić, prenosi „Blic„.

***

BONUS VIDEO – Da li Zorana Mihajlović osniva stranku? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare