Aleksandar Vučić Foto:Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da izborna lista koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS), čiji je član, pobedi u 85 gradova na lokalnim izborima 2. juna.

Vučić je za televiziju Prva rekao da očekuje da „Mađari pobede u tri ili četiri grada“, a da predstoji „velika utakmica u tri, četiri grada“ sa opozicijom.

Govoreći o rezultatima anketa po kojima je njegova popularnost mnogo veća nego SNS-a, Vučić je naveo da se zahvaljuje ljudima „na podršci i poverenju“, ali da je važno da oni glasaju za listu koalicije oko SNS-a „Aleksandar Vučić – Srbija sutra“.

„Hvala ljudima na podršci i poverenju, ali je važno da glasaju za zajedničku listu i SNS-a i Socijalističke partije Srbije (SPS) i svih ostalih patriotskih snaga, od Rasima Ljajića do svih ostalih. Ja ne mogu i niko ne može da radi ništa ako mi nemamo većinu“, kazao je Vučić.

On je istakao da SNS „ne beži od odgovornosti“ da u nekim gradovima njihovi funkcioneri nisu pokazivali dovoljno brige za ljude.

„U nekim gradovima promenili smo čitave liste, od Niša pa nadalje“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su lokalni izbori važni da bi moglo da se radi za mađunarodnu izložbu „Ekspo 2027.“ sve što je potrebno.

„Strašno je važno šta je na lokalu, jer ja ne mogu da radim ako nemam odrešene ruke za sve što je potrebno do 2027“, rekao je Vučić.

Govoreći o optužbama da SNS ima „fantomske birače“, odnosno one koji su prijavljivani sa mestom prebivališta u Beogradu na adresama na kojima ne žive, Vučić je rekao da su to „smešne priče“.

***

BONUS VIDEO – Ko će kontrolisati izbore?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare