Narodni poslanik Miloš Parandilović rekao je danas na sednici Skupštine Srbije da je vlast Srpske napredne stranke napravila više desetina fabrika mrženje, te da je najodogovrnija za širenje mržnje u društvu. On se u jednom momentu obratio poslanicima vladajuće stranke, rekavši im da su sluge Aleksandra Vučića.

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na našem blogu.

On je najpre, rekavši da je ovo njegovo prvo obraćanje nakon dve velike tragedije koje su zadesile Srbije, izjavio saučešće porodicama žrtava, a potom se obratio predstavnicima vladajuće stranke.

Pročitajte još....

„Niko u vas, gospodo naprednajci nije lično uperio prstom i rekao da je neko od vas prouzrokovao neku od nesreća koje su nas zadesile, ali je činjenica da ste 11 godina svoje vladavine u Srbiji napravili nekoliko destina fabrika zla. Pokupovali ste sve medije, računajući i medije sa nacionalnom frekvencijom. RTS i lokalne medije ste stavili u potpunosti pod svoju kontrolu i to su mediji iz kojih se sipaju samo laži i mržnja. Ne samo prema predstavnicima opozicije, nego prema svima onima koji drugačije misle. Da REM ima malo časti i obraza, niko ne bi morao da zahteva ostavku od njih, sami bi je podneli, jer su oni, kolektivno sa Vladom Srbije napravili ovaja karakazan u kom danas živimo. Mi smo danas u jednom karakazanu gde smo došli u situaciju da se lovimo po ulicama. Vi kao predstavnici vlasti nikakvu odgovornost ne osećate u svemu što nam se dešava. To je jedna velika sramota. Ponizili ste ovaj narod. Napravili ste takav sistem gde se deset porodica u Srbiji bogati, računajući porodicu Vučić, Brnabić, Mali i još nekoliko njih. Ministri su sluge u kupoli vladavine Aleksandra Vučića, poslanici takođe. Da je Vučić hteo umesto ovih 110 poslanika, koliko ih ima danas u svom poslaničkom klubu, mogao je da ima 110 kaktusa. Tolika je vrednost“, rekao je on.

On se osvrnuo i na odnos vlasti prema opoziciji, kao i o ljudima koje vlast kandiduje na izborima.

„Kad god se vi pitate da li neko opozicije donosi neke glasove ili ne, vi se zapitajte koga ste vi stavili na listu. Stavili ste na listu premijerku bez integriteta, koju u svakoj izborni kampanji krijete, a onda je volšebno izvučete i postavite na čelo države. Uzmite lepo pa kandidujte te ljude koji se kriju iza Vučićevog imena i te piramide zla koju ste vi napravili. Pored tih 10 porodica, pravo na bogaćenje ima još nekoliko hiljada naprednjaka, kumova i prijatelja. Imamo situaciju da kumovi Aleksandra Vučića imaju neograničenu vlast u ovo zemlji, da njihova deca mogu da voze mašine od 350.000 evra, da prozivaju policiju i da im policija ne sme ništa. To je država koju ste vi napravili. Država u kojoj na Pinku i Hepiju ima više od 50 odsto rijaliti programa, a informativa je veći rijaliti program od rijaliti programa. To ste vi uradili od ove države“, rekao je Parandilović.

Za reč se potom javio poslanik SNS Veroljub Arsić, koji je rekao da ga za dve decenije poslaničkog staža nikada niko nije nazvao „kaktusom i slugom“.

„To može da uradi samo baraba i niko drugi. Čovek bez dostojanstva, koji ne poštuje druge i ne poštuje razlike koje imamo. Pogotovo da jednog Srbina naziva slugom. Treba da ga bude sramota za sve ovo što sam prošao u životu“, rekao je vidno iznervirani Arsić.

BONUS VIDEO: Arsić ljut zbog govora Parandilovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare