Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras na skupu u Kraljevu da ne želi da se meša u izbore u Crnoj Gori. Govoreći o napisima medija u regionu da mešanjem u izbore u Crnoj Gori želi da stvori "srpski svet", kaže da nikada nije upotrebio tu sintagmu.

„Čuli ste da su Denis Bećirović i Aljbin Kurti otvoreno podržali Mila Đukanovića, ćutim na svaku uvredu pa i Đukanovića kome ću odgovor dati u ponedeljak. Zamislite da sam ja rekao to što Bećirović i Kurti, pa nema mesta u svetu gde me ne bi obesili,od Brisela do Vašingtona, medija koji o tome ne bi pisao. Ovako je to normalno i normalno je da Srbija ništa ne kaže“, rekao je Vučić.

Kako je naglasio, on nikada nije upotrebio sintagmu „srpski svet“.

„Ćutim na uvrede iz Crne Gore, pa i tog Đukanovića koji će odgovor dobiti u ponedeljak, jer neću da se mešam u njihove“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, drugi smatraju da Srbija mora da bude neko slabiji u regionu, jer jačanjem njih u regionu „oni misle“ da prave balans.

„A u stvari prave disbalans da Srbija bude slabija, da kontrolišu srpsku ekonomiju i kontrolišu srpsku državotvornu energiju. I to je glavna priča“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić u Novom Pazaru kritikovao novinara N1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar