Vladimir Obradović i Siniša Mali Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/TANJUG

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović upitao je ministra finansija Sinišu Malog zbog čega je cena izgradnje metroa povećana sa 2,2 na 6,6 milijardi evra, i kada će javno, Beograđanima da odgovori na to pitanje.

„Gospodine Mali, desetine redova odgovora ste do sada napisali, ali nikako Beograđanima da odgovorite na jedno veoma jednostavno pitanje – zašto ste cenu izgradnje metroa povećali sa 2,2 na 6,6 milijardi evra? Zašto ste tri puta jeftiniji projekat metroa iz 2012. godine, iza kog je stala struka, zamenili svojim tri puta skupljim projektom metroa, iz čijeg razvoja se Građevinski fakultet javno isključio“, naveo je Obradović u saopštenju.

„Zašto ste, gospodine Mali, kao gradonačelnik Beograda zaustavili izgradnju metroa, koji je imao obezbeđeno finansiranje i već razvijene projekte? Zašto ste potom Beograđanima potrošili preko 10 godina života razvijajući svoj metro čija izgradnja kasni preko 5 godina? Čijim interesima ste se vodili prilikom njegove izrade, kada znamo da ne prolazi kroz glavnu autobusku i želenzničku stanicu, ne prolazi kroz Klinički centar i čije se linije ne ukrštaju na centralnom gradskom trgu, kako je to svugde u svetu normalno? Zašto ste nametnuli metro koji ima desetine drugih ozbiljnih manjkavosti, kako Građevinski fakultet kaže? Vaš metro prolazi kroz parcele na koje su vaši investitori bacili oko da grade, ali ne i kroz delove grada koji trpe najveće saobraćajne pritiske“, upitao je dalje kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Foto:A.K./ATAImages

Odgovori su, kako tvrdi Obradović – jasni.

„Interesima Beograđana sigurno niste bili vođeni. Vaša stranka SNS, već deset godina neodgovorno rasipa novac Beograđana forsirajući projekte koji su neracionalni i preskupi, a koje potom niste sposobni da izvedete. Beograd je danas, zbog vaše naprednjačke megalomanske politike, groblje propalih projekata – od nikad izgrađene žičare na Kalemegdanu, preko projekta četiri bulevara koji su i dan-danas u lošem stanju i kojima treba nova rekonstrukcija, pa do upravo vašeg metroa od kog se struka ograđuje“, ističe on.

Pročitajte još

Zaključuje da kada Siniša Mali bude odgovorio na njegova pitanja, tada će moći da pređu na diskusiju o „presporom“ izvođenju zemljanih radova na Makiškom polju, ali ističe da Malom ni to ne bi preporučio.

„Razmere vašeg nezanja da upravljate Beogradom, kao i vaša nesposobnosti i razmere štetnosti vaših projekata u Beogradu, su epske. No, kao što sam rekao, Beograd vas neće. Svi vaši promašaji nas skupo koštaju. Znaju Beograđani odlično s kim imaju posla i zato žele promene. Vreme je da se pakujete“, zaključio je Vladimir Obradović.

BONUS VIDEO Intervju – Vladimir Obradović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar