Aleksandar Vučić, Volodimir Zelenski i Viona von Kramon Foto:Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS/THIERRY MONASSE / AFP / Profimedia

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo i evroposlanica iz redova Zelenih Viola fon Kramon, prokomentarisala je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog, opisujući kao kao dogovor "oružje za nepriznavanje Kosova".

„Vrlo verovatno da je Aleksandar Vučić dogovorio susret sa Zelenskim da se uglavnom vrši pritisak na Ukrajinu: oružje za nepriznavanje Kosova. Nadam se da Zelenski razume koji politički rizik može da nosi takav dogovor. Kosovska nezavisnost i stabilnost su takođe u interesu Ukrajine“, napisala je ona na društvenoj mreži Iks.

Podsetimo, po završetku susreta sa Zelenskim, Vučić je rekao da Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine i da se to neće menjati, za razliku od nekih koji bi da poštuju teritorijalni integritet Ukrajine, a ne bi da, kako kaže, poštuju teritorijalni integritet Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

„Mislim da neće biti promena u stavu Ukrajine prema Srbiji i poštovanju našeg teritorijalnog integriteta i podržali smo Ukrajinu na evropskom putu… Zelenski je pitao šta ljudi misle u Srbiji i zašto. Ja sam mu govorio šta je bilo 1999. godine i potvrdio da Srbija podržava teritorijalan integritet Ukrajine i nastaviće to da čini. Razgovarali smo o različitim oblicima saradnje. I oni moraju da razmišljaju kako će da obnove zemlju. Mislim da neće biti promene Ukrajine prema Srbiji što se tiče teritorijalnog integriteta“, rekao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar