Poslanik Radomir Lazović sugerisao je danas na sednici Skupštine na povredu Poslovnika nakon govora šefa poslaničke grupe naprednjaka Milenka Jovanova. On je rekao da je Jovanov govorio duplo više nego što je predviđeno, što je izazvalo burne reakcije predstavnika vlasti. Za reč se potom javio Jovanov, kom je predsedavajuća Sandra Božić odmah uključila mikrofon pa se tako moglo čuti deo onoga što naprednjaci izgovaraju dok se obraćaju predstavnici opozicije.

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine Srbije pratite na našem BLOGU UŽIVO.

„Duplo više je govorio. On je govorio više nego duplo što je predviđeno Poslovnikom, a to je 2 minuta. Ja razumem da nije navikla većina na ovo, pošto se prvi put desilo da opozicija postoji kao predlagač pa ima više vremena… Da li možete da se malo obuzdate, ljudi? Je l’ možete da se obuzdate čoveče? Hajde da vratimo ovo u neke normalne tokove Poslovnika“, rekao je Lazović.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon toga za reč se javio Milenko Jovanov, kom je predsedvajuća odmah uključila mikrofon, pa se tako moglo čuti i šta naprednjaci dobacuju i na koji način vređaju poslanika opozicije.

„Hajde, bucko… Hajde, smiri se malo…. Gliboje“, samo su neke od reči koje su naprednjaci uputili opoziciji.

Zatim je nastavio Jovanov.

„Mi nikada nismo cirkali zajedno i nismo se valjali u povraćki. Ništa nismo zajedno radili i ne dozvoljavam da mi se tako obraća“, rekao je Jovanov, dodajući da bi predsedavajuća trebalo da sankcioniše sve poslanike koji dobacuju.

BONUS VIDEO: Milenko Jovanov salvom uvreda napao poslanika Novakovića i zapretio mu zatvorom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar