Aleksandar Vučić i Taker Karlson Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Brian Cahn / Zuma Press / Profimedia

Poznati američki novinar i politički komentator Taker Karlson izjavio je da se u srpskoj ambasadi u Budimpešti susreo s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je, između ostalog, razgovarao i o ratu Ukrajine i Rusije i perspektivama tog sukoba.

„Jedna od njegovih tvrdnji jeste da je rat u Ukrajini, rat protiv Rusije koji vodi NATO, srušio ekonomiju Evrope. Da uništenje gasovoda Severni tok koje je sprovela Bajdenova administracija, bilo direktno bilo putem posrednika, ubija nemačku ekonomiju, najveću ekonomiju Evrope i da se posledice toga, gde jedna NATO zemlja zapravo napada drugu, osećaju širom Evrope“, preneo je Karlson Vučićeve reči u kratkoj video objavi na društvenoj platformi X (Tviter).

Taker Karlson je poslednji put u žižu javnosti dospeo u aprilu ove godine, kada se „sporazumno razišao“ od američke medijske kompanije Fox News gde je bio zaposlen od 2009. Međutim, taj raskid nije bio baš sporazuman, jer su tada sa Foksa poručili da imaju „tajni dosije prljavština o Takeru Karlsonu“.

Karlson je bio jedna od najvećih zvezda te TV mreže, a u svojoj emisiji neretko je puštao ksenofobičnu i rasističku retoriku.

Američki mediji pisali su da je Karlson otpušten po ličnom nalogu vlasnika Foksa Ruperta Merdoka zbog, između ostalog, upotrebe vulgarnog jezika da opiše producentkinju mreže Ebi Grosberg.

Ona je podnela tužbu protiv Karlsona u kojoj tvrdi da je odgovoran za stvaranje „mizoginog i neprijateljskog radnog okruženja“, čime, kako se ocenjuje, prevazilazi i Bilija O’Rajlija. O’Rajli je dobio otkaz 2017. nakon što su se pojavile vesti da je kompanija platila oko 13 miliona dolara u nagodbi ženama koje su ga optuživale za seksualno uznemiravanje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare