Foto:Twitter/Velimir Ilić

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić osvrnuo se na reakcije koje izazvala njegova fotografija sa bivšim predsednikom SRJ i premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom. Ilić kaže da se njih dvojica redovno viđaju, da su u izuzetno dobrim odnosima i da se povremeno, tokom razgovora, osvrnu i na aktuelne političke teme.

Podsetimo, lider Nove Srbije Velimir Ilić objavio je fotografiju sa bivšim predsednikom SRJ i premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom.

„Ručak, sa dragim prijateljima“, napisao je Ilić na svom Tviter profilu.

Vojislav Koštunica i Velimir Velja Ilić Foto:EPA/SASA DJORDJEVIC

“Srbija treba da bude ponosna što je imala takvog čoveka. Bio u politici ili ne, Voja je uvek moj prijatelj. Mnogi cene njegov rad i sve ono što je napravio. Ko zna kad će se pojaviti više takav političar”, navodi Ilić.

On dodaje da on sa Koštunicom uglavnom razgovara o svakodnevnim životnim temama, ali da takođe razogvaraju o politici. Na pitanje da li je pokušao u prethodnom periodu da nagovori Koštunicu da se politički aktivira, Ilić odgovara:

Pročitajte još...

“Nismo do toga došli. To bi trebalo samo da se pojavi u čoveku. On sam treba da odluči da li želi da se uključi u politiku i u kojoj meri želi to da učini. Nismo razgovarali o tome. Voja je vrlo tačan i precizan čovek. Videli ste, na primer, kad se njegov saradnik i prijatelj Vladeta Janković javio za reč u parlamentu… On je za pet minuta rekao više nego svi poslanici opozicije za 20 sati”, dodao je Ilić.

On navodi da sa Koštunicom diskutuje i o političkoj situaciji u zemlji.

„Voja i ja pričamo o politici, o stanju u zemlji, kako je bilo nekad, a kako je danas. Razgovaramo o tome gde su ti ljudi koji su nekad bili sa nama. Većina njih je i danas u vlasti, ali na nekoj drugoj strani ”, dodao je Ilić.

Velimir Ilić se osvrnuo i na to što će na čelo resora koji je on nekad vodio doći Goran Vesić, rekavši da upravo od njega očekuje da se najbolje pokaže od svih aktuelnih ministara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare