Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je na konferenciji za medije da će podneti krivičnu prijavu protiv direktora Vaterpolo kluba "Novi Beograd" i saradnika Aleksandra Šapića, Mirjana Nešovića, koji nelegalno gradi u Beogradu.

„Danas smo ovde zbog Šapićevog novog komšije i direktora njegovog vaterpolo kluba Novi Beograd, Mirjana Nešovića. Sada ih spaja i krivično delo. Izgleda da je Šapićev primer njegove nelegalne gradnje sada primenjen i na Senjak. On je (Nešović) dobio građevinsku dozvolu da izvrši insveticiono održavanje ove kuće. Da li je reč o krečenju, o promeni prozora ili zameni oluka. Naravno da nije ništa na mestu, on je srušio zgradu bez građevinske dozvole. Nastavio je da gradi novu zgradu, koja se nalazi iza nas. Šapić je morao da zna šta on radi, na isti onaj način na koji je on radio na Novom Beogradu“, rekla je u svom uvodu odbornica SSP Ana Gođevac.

Nakon toga, potpredsednica SSP Marinika Tepić najavila je krivičnu prijavu protiv Nešovića.

„Zašto je važan slučaj Šapića i svih i svega što je povezano sa njim. On nije samo gradonačelnik glavnog grada, on je i potpredsednik SNS. On je ogledalo stanja u razvaljenoj i korupciji uništenoj Srbiji. Da se običnom čoveku oduzima i legalna imovina, a prijatelji Šapića mogu nelegalno da ruše i grade, a imamo osnovanu sumnju da je više lica udruženo u ovo krivično delo naročito u gradskoj vlasti i u prvom redu Sonje Božović, gradska sekretarka sa inspekciju i nadzor. Podnosimo krivičnu prijavu protiv Mirjana Nešovića jer je lažno prikazao da izvodi zanatske radove na ovom staroj kući, a čovek je uredno srušio staru kuću na kojoj tvrdi da izvodi radove, a sagradio je višespratnu zgradu i to u zoni Železnica Srbije. Ovde ne sme da se gradi ni legalno. Tražim od Železnica Srbije da nam odgovori da li je ikada dala saglasnost Nešoviću da se gradi. Tražim i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se izjasni. Tražim od Vlade Srbije da se takođe izjasni o ovom slučaju i da primeni nadležnost nadzora za sve slučajeve Šapićeve nelegalne gradnje“, kazala je Tepić i dodala:

„Tražimo da budu ispitani i Sonja Božović, jer imamo osnovanu sumnju da se radi o prikrivanju dela. Tražimo da se u okviru krivične prijave ispita i Marko Kulić, gradski sekretar za urbanizam, jer i za njega imamo osnovanu sumnju da se radi o prikrivanju dela“, navela je Tepić.

Kako je ranije najavljeno, Tepić će zajedno sa odbornicom u Skupštini grada Anom Gođevac govoriti o povezanosti ljud bliskih gradonačelniku Beograda Aleksadra Šapića sa krivičnim delima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar