Foto: X/Miroslav Aleksić

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je da nema istine u izjavi Miroslava Aleksića iz Narodnog pokreta Srbije da je "Specijalna zatvorska bolnica u Beogradu (SZB) dobila opremu za pravljenje marihuane“ kako bi je dalje uputila Okružnom zatvoru u Beogradu.

Iz Uprave navode da Aleksić „iznosi uznemiravajuće laži da bi diskreditovao lekare koji rade sa osetljivom grupom pacijenata u ovoj bolnici što je nedopustivo jer unosi uznemirenost kod njihovih porodica tvrdeći da se u hodnicima nalazi nekakva oprema za pravljenje droge, prenosi N1. 

Kako objašnjavaju iz Uprave, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je 25. decembra 2023. godine, doneo naredbu da Direkcija za oduzetu imovinu Ministarstva pravde izvrši prijem, demontažu, transport i čuvanje privremeno oduzetih stvari u jednom sudskom postupku.

„Direkcija je sa Upravom, kao u mnogo slučajeva do sada, uspostavila saradnju u pogledu privremenog čuvanja stvari i to nije ništa novo i neobično osim ako se u političke svrhe namerno ne izvrnu činjenice kao što je gospodin Aleksić to uradio pa umesto opreme za sadnju i gajenje cveća vidi, kako kaže, ‘opremu za drogu’“, poručuje se u saopštenju.

Dodaje se i da Direkcija godinama unazad upućuje oduzetu imovinu kazneno-popravnim ustanovama za njihove potrebe, kao što su, na primer, oprema i predmeti za obuku osuđenika i osuđenica u plastenicima (saksije, ventilatori, klima uređaji, lampe, sijalice…).

„S tim u vezi, u podrumu SZB-a privremeno su uskladišteni džakovi sa supstratom (zemljom) za biljke, saksije, plastične flaše, ventilatori, klima uređaji, aluminijumska creva i mnogi drugi predmeti i oprema. Oni se tu nalaze od 29.12.2023. godine kad su ih doneli pripadnici policije i Uprave kriminalističke policije“, navode iz Uprave.

Pošto je u pitanju naredba tužioca od 25. decembra 2023, a Aleksić je, kako tvrdi, „o svemu obavestio“ tužilaštvo, iz Uprave mu poručuju da bi trebalo onda vrlo brzo da sazna da se nikakva oprema za pravljenje marihuane ne nalazi u hodnicima SZB-a.

„Saznaće i da se SZB ne nalazi ‘pored Okružnog zatvora’, već da su u pitanju ustanove koje su smeštene u istoj zgradi u Bačvanskoj ulici, a ne jedna pored druge kako je naveo u svojoj izjavi kako bi je učinio ‘verodostojnijom’“, ocenjuju se u saopštenju.

Aleksić je danas na društvenoj mreži X objavio i fotografije oduzete opreme za proizvodnju marihuane za koju je juče rekao da je iz SNS-a dobio informaciju da se nalazi u hodniku specijalne zatvorske bolnice u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare