Milan Ljutovac, odbornik koalicije "Moramo" i predsednik pokreta "Izbor za našu opštinu - Batajnica", zatekao je i snimio grupu muškaraca kako lepe plakate protiv lidera desnice.

Podsećamo, reč je o plakatima koji su postavljeni po celom gradu, a na kojima su Milica Đurđević Stamenkovski, Boško Obradović i Miloš Jovanović. Na njihovim glavama je albansko keče, a tu je i kosovski premijer Aljbin Kurti.

Pročitajte još...

Višenedeljno targetiranje desnog dela opozicije od strane vlasti ušlo je u novu fazu – otvoreno crtanje meta na čelu, oličenu u opasnim plakatima koji mogu da u potpunosti ugroze jedan deo opozicionih predstavnika. Plakati, neskrivene pretnje na vajber grupama, te uvrede sa skupštinske govornice za vlast su „politički kolorit“. Na sve to, sada su se aktivirali i „bočni“ napadi na porodice opozicionih predstavnika. Sve to predstavlja samo nastavak „lova na veštice“ koju je vlast pokrenula početkom godine i zbog čega su udari na desnicu do sada najjači.

Sudeći po svemu što je viđeno u prethodnih nekoliko nedelja, naprednjaci i njen lider Aleksandar Vučić krenuli su otvoren, politički obračun sa delom opozicije.

I nedeljama pre kulminacije napada na desni spektar, Vučić je u svojim obraćanjima kritikovao kako on kaže neodgovornu politiku ovih stranaka prema pitanju Kosova. Takav tretman prema partijama na desnom političkom spektru počeo je gotovo uporedo sa narativom da treba da se formira pokret ili blok okupljen oko centra koji će biti podjednako kritičan prema ekstremnoj levici i desnici.

Ipak, poslednji dani doneli su intenziviranje napada na opoziciju sa desnog spektra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare