Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić za Nova.rs kaže da su počela privođenja predstavnika opozicije koji su učestvovali u protestima ispred RIK-a. On kaže da su privedeni odbornik u Skupštini Beograda Saša Damnjanović i poverenik NPS u Kruševcu Predrag Petronijević, te da je to klasičan primer političkog progona neistomišljenika.

„Priveden je najpre Saša Damnjanović, odbornik Grada Beograda, koji je bio na ulazu u zgradu Skupštine u društvu kandidata za gradonačelnika „Srbija protiv nasilja“ Vladimira Obradovića. Nikakvog nasilja tu nije bilo. Ipak, Damnjanović je jutros priveden, a treba da bude saslušan u 12 sati u Palati pravde u Beogradu“, kaže Aleksić za Nova.rs.

Saša Damnjanović Foto:Narodna stranka

Pored Damnjanovića, priveden je i Predrag Petronijević, poverenik Narodnog pokreta Srbije u Kruševcu.

Predrag Petronijević Foto:Narodna stranka/krusevacgrad.rs

„Ima najava da će biti novih hapšenja političara iz stranaka s liste „Srbija protiv nasilja“, a to je ništa drugo nego politički progon neistomišljenika. Jer, ne hapse policajce i navijače koji su razbijali i pravili štetu, već ljude koji nisu imali nikakve veze s tim“, rekao je Aleksić.

Podsetimo, sinoć je održan osmi protest ispred zgrade RIK, zbog krađe na izborima 17. decembra. Zbog brojnih izbornih nepravilnosti, građani i studenti traže otvaranje biračkih spiskova i ponavljanje izbora, sinoć su protest završili šetnjom građana do policijske stanice u Ulici 29. novembra. Opozicioni lideri pokušali su da saznaju šta se dešava sa građanima, mahom studentima, koji su uhapšeni nakon eksplozije nezadovoljstva građana koja se dogodila u nedelju, ispred Skupštine grada Beograda. Nakon očekivanih protesta i okupljanja ispred RIK, odbornici i poslanici pokušali su da uđu u svoje prostorije u Skupštini, žandarmerija je odgovorila biber sprejom i dimnim bombama, pa su odgovorili građani.

BONUS VIDEO: Hapšenje studenata ispred Skupštine grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare