Protest Kraljevo protiv nasilja Foto:Nova.rs

Svojevrsnim performansom, ovog 14. po redu protesta "Kraljevo protiv nasilja", demonstranti su noseći drvene fioke i table na kojima su ispisane sve afere u ovom gradu, a koje nikada nisu dobile sudski epilog, poslali poruku pravosudnim organima, da za njih znaju i da ih nisu zaboravili.

Protest „Kraljevo protiv nasilja“ održan je i ove subote u Kraljevu. Organizatori nisu odustali od protesta zbog lošeg vremena.

„Ne meri se sve brojem ljudi, nešto se meri i rešenošću onih koji dođu na protest“, rekao je Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta.

Sa Trga srpskih ratnika demonstranti su šetali do Osnovnog suda u Kraljevu, gde su ostavili poruke i zatražili da se iz fioka izvuku afere koje su vezane isključivo za naš grad.

„Neka otvore svoje fioke i u njima pronađu najmanje dvadesetak predmeta, koji su lokalne afere i karakteristične samo za Kraljevo“, kaže Voštinić.

Protest Kraljevo protiv nasilja Foto:Nova.rs

Na parolama koje su zabodene u travnjak ispred Osnovnog suda, napisana je svaka od važnijih afera odnosno podnetih krivičnih prijava koje su prema mišljenju Kraljevčana morale da dobiju sudski epilog.

„Sredstva iz budžeta za medije dodeljena fantomskim režimskim organizacijama“, „Fantomsko zapošljavanje na aerodromu Morava“, „Mostovi u selima nikada nisu rekonstruisani posle poplava“, „Fantomski vlasnici pri otkupu zemljišta za autoput“, „Oduzeto zemljište Poljoprivredne škole za izgradnju fabrike Leoni“, „Ekstremno zagađen vazduh usled požara na deponiji“…

Protest Kraljevo protiv nasilja Foto:Nova.rs

Predrag Voštinić je dao osvrt i na budućnost protesta, rekavši da će svake subote dolaziti na Trg srpskih ratnika, i odatle odlaziti u protestne šetnje.

Protest Kraljevo protiv nasilja Foto:Nova.rs

„Da li će biti u ovoj formi ili nekoj drugoj, protest ili kako ga nazvali, mora biti artikulacija odnosno urlik na nepravdu koji živimo evo već četvrti mesec“, objašnjava Voštinić.

***

BONUS VIDEO – Učesnici protesta Srbija protiv nasilja u šetnji od Narodne skupštine do Gazele

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar