Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Povodom izjave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da je tražio sve informacije od SAD u vezi kriminalnih aktivnosti direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, Pokret slobodnih građana postavlja važna pitanja nadležnim institucijama.

Nakon što je šef BIA, Aleksandar Vulin stavljen na crnu listu SAD, PSG upućuje sledeća pitanja nadležnim institucijama: 

Da li je Ministarstvo pravde Republike Srbije, a u skladu sa Krivičnim zakonikom, zbog uznemirenja javnosti, mogućnosti ponovnog izvršenja krivičnog dela i uticaja na svedoke, pokrenulo postupak međunarodne pravne pomoći u vezi informacija o učešću Aleksandra Vulina u trgovini drogom i naoružanjem?

Da li je u razmeni obaveštajnih podataka sa nadležnim službama SAD od strane BIA i drugih nadležnih službi Republike Srbije bilo ili ima u ovom trenutku informacija o povezanosti Aleksandra Vulina sa trgovinom droge i naouružanja?

PROČITAJTE JOŠ

Da li je nadležno tužilaštvo Republike Srbije preduzelo radnje u predistražnom postupku za obezbeđenje dokaza o povezanosti Aleksandra Vulina sa trgovinom drogom i naoružanjem, a zbog postojanja osnove sumnje na zloupotrebu službenog položaja u svojstvu bivšeg ministra unutrašnjih poslova, odnosno direktora BIA.

„PSG smatra da ishodi ove tri pravne radnje institucija Republike Srbije predstavlja jedini legitimni način da se razreši ovo krupno političko pitanje, opterećeno krivičnom odgovornošću pojedinca, a koje stavlja sve građane Srbije na međunarodni stub srama. PSG poštuje pretpostavku nevinosti svakog građanina, ali zbog razumljivog uznemirenja međunarodne i domaće javnosti očekujemo hitnu reakciju. Takođe, ističemo da je ove tri pravne radnje jedino moguće pokrenuti u ovom trenutku kako bi se očuvao pravni poredak i zaštitio ugled Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

****

BONUS VIDEO: Vulin ponovo o Hrvatima: Njihova politika prema Srbiji je mešavina loših namera i kompleksa, ovo je ustaška politika!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar