Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema rokova i ograničenja za preregirstraciju kosovskih tablica KS na RKS, ali da on ne može da utiče na jednostrane poteze Aljbina Kurtija.Vučić je u Novom Pazaru uputio niz kritika novinaru televizije N1 koji mu je postavio pitanje da li KS tablice ostaju s obzirom na to da je predsednik u oktobru prošle godine objavio "Nema predaje, KS ostaje" i rekao da ljudi treba da vide šta rade "njegovi protivnici i njihovi eksponenti".

„Oni pokušavaju da vam kažu da kada Kurti nešto jednostrano izvede i sprovodi teror nad našim građanima, za to nije Kurti kriv, za to je Vučić kriv. A kojim sredstvima da sprečim nasilje nad Srbima osim stalnim intenzivnim pozivima na mir na razgovore, kompromise i sve drugo, jer da kažem idem oružjem, prvi ćete vi da kažete vraćaš nas u 90-te, uvodiš nas u ratove, jer kod vas principi ne postoje, nego samo da kažemo nešto protiv Vučića“, rekao je predsednik.

Pročitajte još...

Istakao je da je jasno svakome na N1 o čemu se radi i posle izjave Petera Stana jasno je da Srbija nije slagala ništa i on je danas saopštio da nema rokova ni ograničenja. Ponovio je da je Evropska unija rekla da je Srbija u pravu, ali da on ne zna da li će naterati Kurija da sve sprovede.

„Šta još očekujete od mene“, pitao je Vučić, ali nije dao jasan odgovor da li će svi koji imaju KS tablice morati da se preregistruju na tablice Republike Kosovo.

„Sporazum Beograda i Prištine postignut 23. novembra prošle godine nema krajnji rok, niti datum isticanja“, poručio je ranije portparol Evropske unije Peter Stano.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare