Marinika Tepić Foto: Privatna arhiva

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da za tu stranku nije moguće učešće u vlasti ili formiranje zajedničke vlade sa nekim ko “Srbiju udaljava od Evrope”.

„Ne smatramo da treba sadejstvovati u nekoj izvršnoj vlasti sa onim ko Srbiju želi da izoluje“, rekla je Tepić za N1.

Ona je odgovarala na pitanje kako SSP gleda na poziv poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute da se „ujedine leva i desna opozicija“, i rekla da tehnička saradnja i sada postoji – i nastaviće da postoji – sa svima koji mogu da ugroze vladajući režim.

„Svako ko je prava opozicija, ko zaista radi na tome da se raskrinka ovaj režim, i do sada smo sarađivali tehnički na tome“, kazala je ona.

Upitana da li se Narodna stranka uklapa u opis nekoga ko “udaljava Srbiju od Evrope”, rekla je da ne želi da komentariše Narodnu stranku, ali da su oni jedno vreme bili za EU i možda ponovo promene odluku.

Komentarišući obraćanje predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, rekla je da je Vučić „ponovo obmanuo javnost“ o izborima u Beogradu.

„SSP šesnaest meseci traži izbore u Beogradu“, kazala je Tepić.

Kazala je da je vrlo jednostavan način da se do izbora dođe i da nisu potrebne nikakve specijalne konsultacije.

Za predsednika Vučića je rekla da „ponovo sprovodi politiku ‘Potemkinovih sela'“, i rekla da vladajući režim „ne gradi, nego se ugrađuje“.

***
BONUS VIDEO – Tepić: Ni Orlić ni Vučić nemaju ovlašćenja da ukinu rad Anketnog odbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar