Marinika Tepić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

"Kada vam kažu da autokrata neće dati uslove, ne govore istinu. Taj isti autokrata je pod našim pritiskom odložio izbore za 2. jun i odložio bi ih za jesen sve dok se ne ispune bar minimalni izborni uslovi samo da smo ostali složni u tom pritisku", izjavila je danas u Vršcu potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica u Skupštini Srbije Marinika Tepić.

Marinika Tepić je istakla kako je nažalost deo opozicije „pokleknuo i promenio prioritete“, saopštila je Stranka slobode i pravde.

„Vučić je zadovoljan jer ima neki deo opozicije na izborima koja će mu dati legitimitet, ali mi koji na lažne izbore ne pristajemo i zato na njima i ne učestujemo – ostajemo jedina brana, jedina ‘noga u vratima’ koja će sa potpunom relevantnošću i autoritetom moći 3. juna da kaže da su i ovi izbori ponovo pokradeni“, navela je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Ona je dodala kako „svi znaju da će tako biti“, ali i kako će „SSP sa kolegama iz stranaka SRCE Zdravka Ponoša, Novog DSS-a Miloša Jovanovića i ‘Zajedno’ Nebojše Zelenovića i Biljane Stojković biti jedina dosledna i principijelna grupacija stranaka u daljoj borbi za prave izborne uslove“.

„Devetog marta svi smo potpisali jedan dokument gde smo se obavezali da pod istim uslovima nećemo učestvovati na izborima. Uslovi se nisu promenili. Da li ima ijedna reč opozicije na RTS-u? Nema. Da li su fantomski birači obrisani iz biračkog spiska? Nisu. Da li zaposleni u javnom sektoru i dalje trpe svakodnevni pritisak da rade i glasaju za vladajuću stranku pod pretnjom ostanka bez posla? Da“, izjavila je Marinika Tepić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde je istakla da „nema promene u Srbiji bez promene izbornih uslova“.

„Navodna pobeda na Vračaru neće vama Vrščanima doneti ništa, a ni Beograđanima. Navodna ‘pobeda’ na Vračaru doneće samo legitimitet Vučiću na ovim izborima i poništiti sve ono što smo mesecima dokazivali i na kraju i uspeli da dokažemo pred celim svetom, a to je izborna krađa. SSP će zahtevati i dalje primenu svih preporuka ODIHR-a. To je jedini način da se i vi u Vršcu, mi u Novom Sadu ili Beogradu, najpre informišete slobodno, onda glasate slobodno, a da ucene, pretnje, kupovina glasova, korupcija u izbornom procesu dobiju ime i prezime i budu kažnjeni svi koji su deo i ovog kriminala koji nam krađom glasova i izbora, krade i budućnost“, zaključila je Tepić.

***

BONUS VIDEO – Tepić: Imali smo Vučića u šaci, odluka o učešću na izborima može da se promeni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare