Boris Tadić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić istakao je večeras da predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora odmah da smeni Aleksandra Vulina sa mesta direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Boris Tadić je ocenio da Aleksandar Vulin, nakon što su ga SAD stavile na crnu listu, ne može ni operativno da obavlja tu funkciju.

„Njegov ostanak na toj funkciji bi osakatio rad BIA zbog blokirane međunarodne saradnje, što bi dramatično ugrozilo bezbednost Srbije“, rekao je Tadić.

„Pored toga, svaki minut ostanka Vulina na državnoj funkciji, nakon ovakvih optužbi za umešanost u najteži kriminal, dodatno urušava ugled Srbije koja je po ko zna koji put pod ovom vlašću osramoćena u svetu“, dodao je još bivši predsednik Srbije.

Podsetimo, vest o stavljanju Aleksandra Vulina na crnu listu SAD objavljena je na sajtu američkog Ministarstva finansija.

On je osumnjičen za koruptivne poslove, prvenstveno u širenju ruskog malignog uticaja u Srbiji, a kako piše u obrazloženju, Vulin je umešan u „međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije“.

Njegove postupci su, kako se navodi, unapredili korupciju u državnim institucijama u Srbiji, a pod tim se misli na zloupotrebu položaja za lične interese, a to podrazumeva i uključenost u trgovinu narkoticima.

***
BONUS VIDEO – Šta nam donosi prva zvanična poseta crnogorskog predsednika?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar