Žaklina Tatalović i Vladimir Đukanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Prava rasprava desila se sinoć na Tviteru, gde je advokat Vladimir Đukanović ponovo pokušao da iznese tvrdnje koje nemaju vezu sa istinom. Ovog puta da shvati šta je stvarno istina pomogla mu je novinarka N1 Žaklina Tatalović.

Đukanović je deo svojih tviter prepiski iskoristio da napada Nova S i N1 televiziju, te naveo kako na programima ove dve televizije nikad ne gostuje niko iz vlasti jer te televizije „ne zanima da se čuje druga strana“.

On je naveo da je laž kako funkcioneri SNS imaju zabranu da dolaze na ove kanale, ali se onda uključila novinarka Žaklina Tatalović koja mu je „crno na belo“ pojasnila da je on sam lično pozvan, ali da nije hteo da dođe.

Naime, Tatalović je kontaktirala šeficu informative SNS Vladanku Malović, koja je prenela Đukanovićev stav.

„Vladanka, da li mogu da dobijem kontakt Vladimira Đukanovića ili da mu preneseš poziv da li bi gostovao u N1 studio live u ponedeljak od 12-14h. Hvala. Žaklina“, objavila je Tatalović na Tviteru „skrinšot“ poruke koju je uputila svojevremeno šefici informative SNS Vladanki Malović.

Odgovor je bio potpuno jasan:

„Prenela poziv, odgovorio negativno“, bio je odgovor Vladanke Malović.

Na ovaj komentar Đukanović je odgovorio da on lično nije pozvan, te da njemu ne trebaju nikakvi posrednici da bi došao u emisiju, što je delimično tačno. Ukoliko kontaktirate šeficu informative, a ona kaže da visoki funkcioner te stranke ne može da dođe (ili ne želi), poruka je jasna.

Na to je Đukanović poručio Tatalović da laže.

„Hajde malo pristojnosti. Lagala si da si me zvala. Ustanovili smo da nisi. Zatim si lagaal da mi je neko zabranio. Ustanovili smo da i to nije istina. Pored svih laži koje si iznela, lepo ti kažem da hoću da gostujem. Neću na poliitičke teme, jer me ne zanima ta tematika“, napisao je u prepoznatljivom stilu Đukanović.

Umesto odgovora, Đukanović je dobio vrlo jednostavno pitanje – da li ga je ikada sramota što laže?

Vladimir Đukanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„To o pristojnosti to ostavite za šefa, glupo da mu kradete fore, a to o lažima – ne znam dokle ćete da lažete. Ima li to neku granicu? Je l nekad nastupi sramota? Ikada malo malkice sramotica nešto bilo kada?“, odgovorila je Tatalović.

U nastavku prepiske naglasila je da kada se pozove bilo ko lično iz SNS, odgovor je da to sve ide preko Vladanke, što se i poštuje.

U jednom trenutku, u polemiku se uključio i Slobodan Georgijev, kome je Đukanović je rekao da je „agitprop novinar“. Nastavio je Đukanović u svom stilu, pa je ponovo dobio odgovor od Tatalović.

„Zvala sam ja baš na temu klan Belivuk, ali niste smeli da dođete, Vladanka nije odobrila“, napisala je novinarka N1.

Đukanović je onda ipak dao zanimljivo tumačenje, a to je da će doći kada se promeni odnos ove televizije prema ljudima.

Da funkcioner SNS nije baš dobro pripremio svoju „odbranu“ posvedočio je i novinar N1 Dušan Mlađenović, koji se naknadno uključio u prepisku i napisao Đukanoviću da je pozvan u emisiju „Rekonstrukcija“, ali da je odgovorio da odluku donosi informativna služba SNS.

„Imam zakazano gostovanje u Kraljevu. Inače, za sva gostovajna tokom kampanje morate da pitate našu informativnu službu“, naveo je on.

Naravno, Đukanović je nastavio da se „izvlači“ i da spominje kako Tatalović „laže“, ali svima je jasno ko govori istinu s obzirom na to da je minimalan broj intervjua, gostovanja i nastupa partije koja je na vlasti 10 godina. Naravno, minimalan na Nova S, N1 i Danas, ali za ostale će uvek rado naći vremena.

Bonus video: Šta sve radi Vladimir Đukanović?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare