Biljana Stojković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Kosovsko društvo je jedno zarobljeno, podeljeno i izolovano društvo", izjavila je kopredsednica stranke Zajedno profesorka Biljana Stojković.

„U tom društvu, jedne je zarobila Srpska lista i oni nisu ni čuli da postoji ili šta radi srpska opozicija. Sa druge strane imate Kurtija koji takođe pravi zarobljeno društvo. I između dva takva izolovana i podeljena društva nema kompromisa, a to stanje odgovara obojici, i Vučiću i Kurtiju“, rekla je u emisiji Iza vesti profesorka Biljana Stojković.

Ona je navela da je život u srpskoj sredini na severu Kosova „jeziv“.

„Oni tamo žive u jednom negativnom bablu koji je kreirala Srpska lista i mediji. Nad tim ljudima se vrši medijska tortura i jezivo je živeti u takvim uslovima. Većina tamo ne prepoznaje da sve može i drugačije i to je rezultat odsustva kontakta kosovskih Srba sa bilo kojom drugom političkom opcijom u Srbiji“, rekla je ona za N1 i dodala:

„Oni znaju samo za Srpsku listu i SNS, a to je izolacija. To je stalni život u strahu jer se svako od njih nadgleda i zato postoji veliki strah da se komunicira sa nekim drugim jer ćete odmah imati problem sa kriminalnim strukturama tamo.“

Govoreći o protestima „Srbija protiv nasilja“ profesorka je rekla da je predsednik Aleksandar Vučić prvo pokušavao da ih ignoriše, zataška, pa čak i skrene pažnju sa protesta „kosovskim problemom“.

Opširnijte čitajte na N1.

***
BONUS VIDEO – Snimak privođenja Biljane Stojković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar