Foto: Shutterstock

Ambasada Ukrajine u Srbiji saopštila je u pisanom odgovoru Glasu Amerike da "ne raspolaže informacijama" o tome da je Beograd namerio da pošalje oružje Ukrajini, ili je to već uradio.

To je ekskluzivno objavila agencija Rojters, pozivajući se na američke obaveštajne poverljive dokumente koji su nedavno procureli u javnost.

U jednom od njih, koji nosi oznaku „tajno“, navodi se da je Srbija odbila da pruži podršku u obuci ukrajinskih trupa, ali je pristala da Ukrajini pošalje oružje ili je to već uradila.

Ambasada Ukrajine saopštila je da nema informacije o isporuci oružja iz Srbije i da se „pri tome rukovodi izjavama srpskih zvaničnika“, piše Glas Amerike.

„Tako je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević kategorički i u više navrata demantovao informacije o isporuci oružja Ukrajini, ističući da Srbija ne isporučuje oružje ni Ukrajini, ni Rusiji ni bilo kojoj drugoj strani uključenoj u ukrajinsko-ruski rat. Prethodno su slične izjave već deljene u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je takođe negirao mogućnost ugovora kako sa agresorom, tako i, nažalost, sa Ukrajinom koja brani svoju zemlju, slobodu, nezavisnost od ruskog okupatora, čije imperijalne ambicije su pretnja svim zemljama Evrope“, navodi se u odgovoru ukrajinske ambasade Glasu Amerike.

***

BONUS VIDEO – Eksplozivno otkriće Rojtersa: Srbija pristala da isporuči oružje Ukrajini, tajna dokumenta obelodanila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar