Branislav Nedimović FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

Posle ostavke na mestu potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović sešće u fotelju gradonačelnika Sremske Mitrovice. Kako Statut saveza nalaže nespojivost javne funkcije i funkcije u savezu, nameće se zaključak da ostavku Nedimović nije podneo zbog loših rezultata reprezentacije na Evropskom prvenstvu već zbog preuzimanja nove stare funkcije.

Nakon osam godina Branislav Nedimović je vraća na mesto sa kog je politički ponikao, a to je pozicija gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Iako je na julskim izborima bio kandidat SNS-a za gradonačelnika tog grada, bilo je upitno da li će i zaista obavljati tu funkciju. U tome ga je „sputavala“ pozicija potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, jer po statutu te organizacije nije moguće obavljati istovremeno javnu i funciju u savezu.

Međutim, Nedimović je podneo ostavku na mesto potpredsednika FSS krajem juna, što je razrešilo „misteriju“. Kao razlog ostavke navodi se neuspeh fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs

Prema informacijama Nova.rs Nedimović je ostavku podneo još pre početka prvensta.

Te se nameće i zaključak, da ostavku nije podneo zbog odgovornosti za neuspeh reprezentacije na prvenstvu već zbog prelaska na drugu funkciju, funkciju gradonačelnika Sremske Mitrovice.

PROČITAJTE JOŠ:

Politička karijera Branislava Nedimovića

Njegov povratak na čelo Sremske Mitrovice značiće i “pun krug” njegove političke karijere.

Naime, on je od 2008. do 2016. godine obavljao funkciju prvog čoveka grada i to u ime tri partije, najpre Demokratske stranke Srbije, onda Demokratske stranke i na posletku Srpske napredne stranke.

Nakon osam godina upravljanja Sremskom Mitrovicom, Nedimović je avanzovao preseljenjem u Nemanjinu 11.

Vanredna sednica Vlade Srbije
Branislav Nedimović, Vanredna sednica Vlade Srbije Foto:Foto:Nemanja Jovanović/ Nova.rs

Tu se zadržao dva mandata, u periodu od 2016. do 2022. godine, na mestu ministra poljoprivrede. U više navrata šuškalo se da bi Nedimović čak mogao biti izabran za premijera, ali je on ipak Vladu Srbije napustio pre dve godine.

Iz izvršne vlasti preselio se u svet sporta.

Iako je iskazao ambiciju da vodi Fudbalski savez Srbije, početkom 2023. godine, na putu ka ostvarenju tog cilja isprečio mu se legendarni srpski defanzivac Nemanja

Vidić, pa se morao zadovoljiti potpredsedničkim mestom u srpskoj kući fudbala.

Foto: Screenshot Youtube Fudbalski savez Srbije

Međutim, po izboru na mesto potpredsednika izabran je i za zamenika predsednika FSS, ali se na toj pozicije zadržao dugo.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare