Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Da li je Aleksandar Vučić danas obišao gradnju nove kovid bolnice ili zapravo novog zlatnog rudnika za novosadske napredne investitore, upitao je Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad i izrazio sumnju da se novac svih građana Srbije ulaže u kupovinu parcela oko kovid bolnice na Mišeluku i komunalno opremanje budućeg “naselja za odabrane”.

Naime, kako se približava svečano predizborno otvaranje novosadske kovid bolnice na Mišeluku, tako ubrzano rastu i troškovi njene izgradnje, navela je u saopštenju dr Danijela Grujić, predsednica Gradskog odbora Novi Sad Stranke slobode i pravde.

To je danas, kako kažu, bio prinuđen da prizna i Aleksandar Vučić u Novom Sadu i da je cena premašila veći kovid objektat u Batajnici i drugi u Kruševcu.

To je opravdano „nesuvislim pričama o većim građevinskim troškovima i dodatnim uslugama kao što je banka krvi. Međutim, zaboravili da ga podsete da su Novosađanima sami Vučićevi tabloidi već otkrili prave razloge povećanja troškova gradnje – informacijama o velikom interesovanju za kupovinu parcela oko bolnice. Naime, postoji osnovana sumnja da se novac svih građana ulaže u kupovinu parcela oko Kovid bolnice na Mišeluku i komunalno opremanje budućeg “naselja za odabrane” na Mišeluku“, ističe dr Grujić.

Dodaju da su „sada još vidljiviji pravi razlozi zašto je režim bahato i bez rasprave odbacio ideju SSP da se privremena Kovid bolnica, a buduća Gradska bolnica, smesti u kasarnu dr Arcibald Rajs u Futoškoj ulici, jer su samo ovako na “svoj idealan način” popunili džepove obe grupe naprednjačkih investitora.

Uz sve to, nisu odgovorili na prioritetno pitanje – gde misle da nađu više od 1.000 novih medicinara za bolnicu na Mišeluku?

Novosađani. navodi ona, „znaju da ovi medicinari ne postoje i zbog toga je veliki strah u Novom Sadu i drugim krajevima Vojvodine kako bahati režim misli da obezbedi normalno funkcionisanje KC Vojvodine i drugih bolnica u Pokrajini, kada veliki deo zaposlenih u njima bude po naredbi Ministarstva zdravlja premešten u novu Kovid bolnicu“.

BONUS VIDEO: Zagađenje vazduha u Mirijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare