Foto:SSP

“U vikendu za nama u naselju Kotež pronađeno je tridesetak mrtvih labudova i pataka koje su se, po svemu sudeći, otrovale što se često dešava na levoj obali jer su vodotokovi zatrovani fekalijama i pesticidima iz septičkih jama pošto kanalizacije i dalje nema”, izjavio je Nenad Mitrović iz Stranke slobode i pravde Dunavski venac.

Mitrović podseća da je predsednik Aleksandar Vučić u junu 2019. u Kotežu rekao da će kanalizacija u naseljima na levoj obali Dunava biti završena za dve do tri godine.

Foto:SSP

„Četiri godine nakon toga kanalizacije nema i niko više ni ne spominje to što je predsednik obećavao. I njemu i nama je jasno da je to samo jedno od njegovih brojnih neispunjenih obećanja“, navodi Mitrović.

On je istakao i da je svakom dobronamernom čoveku koji živi u Kotežu jasno da će rešenje ovoga problema morati da sačeka promenu vlasti.

„Dok Stranka slobode i pravde ne preuzme odgovornost za rešavanje problema građana, a to će se desiti čim Vučić, Šapić i ostali skupe hrabrosti i raspišu izbore, mi sa Dunavskog venca moramo čuvati našu životnu sredinu jer od nje zavisi zdravlje nas i opstanak životinjskih vrsta u Jojkićevom rukavcu i kanalu Vizelj“, zaključio je Mitrović.

***

BONUS VIDEO: Srbija protiv nasilja 16.put – sagovornica Marinika Tepić SSP

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar