Milan Radoičić i Zvonko Veselinović Foto: N1

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom sinoćnjem obraćanju pokazao je da očito nema hrabrosti da kaže istinu o najnovijem sukobu na severu Kosovu, preplašen i dezorijentisan, svestan i svoje lične i političke odgovornosti", navodi se u saopštenju Liberala i demokrata (LIBDEM).

„Za smrt policajca albanske nacionalnosti i još uvek neutvrđen broj poginulih Srba odgovorni su prvenstveno Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, organizatori i zaštitnici kriminalnog klana sa severa Kosova koji teroriše preostale Srbe na ovom području“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Takođe, i laicima je jasan rukopis ruske tajne službe koja će, zajedno sa našim „patriotama“, žrtvovati i poslednjeg Srbina, pošto mi njima i vredimo samo kao topovsko meso i broj na nekom frontu“, navodi se u izjavi.

Iz LIBDEM-a kažu da to što je Kurti nerazuman i ima politiku koja i sama izaziva sukobe, ne znači da mi ne treba da se suočimo sa svojim odrazom u ogledalu i jednom zauvek raščistimo sa tim ko su patriote a ko kriminalci.

„Umorni smo od stvaranja novih Arkana i Legija, balvan revolucija i blokada puteva. Siti smo bogaćenja na priči da je neko veliki Srbin, a mi ostali izdajnici i neprijatelji ove zemlje. Muka nam je više politike koja ćuti na sopstvene greške i prikriva one najgore među nama. Milijarde su napravljene na nesreći srpskog naroda na Kosovu i ovo mora da bude prekretnica u kojoj se priča jezikom koji svi razumeju, a ne da se jeftinim spinovanjem Srbija ponovo uvlači u sukob da bi te iste milijarde bile sačuvane, sve pod plaštom zaštite Srba i Srbije“, zaključuje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare