Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i član Predsedništva vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Đorđe Dabić objavio je na društvenim mrežama fotografiju sa Predragom Koluvijom - vlasnikom imanja Jovanjica na kom je pronađena jedna od najvećih plantaža marihuane u Evropi. Iako je reč o osobi protiv koje se vode dva postupka pred odeljenjem suda za organizovani kriminal, to nije sprečilo Dabića, državnog funkcionera, da se sa njim druži i fotografiše, a još manje je podstaklo resornog ministra, Aleksandra Martinovića da se oglasi i objasni kako je došlo do toga da se njegov službenik nađe u društvu ovakve osobe.

Naime, visoki funkcioner SNS i državni sekretar u Ministrastvu državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić objavio je fotografiju sa Koluvijom na društvenim mrežama, uz komentar „U inat dušmanima“.

On nije objasnio ko su ti dušmani, ali ono što se zna jeste da je Koluvija osumnjičen da je uzgajao marihuanu na jednoj od najvećih plantaža u Evropi i protiv njega se vode dva sudska postupka.

U ministarstvu – muk 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave koje vodi funkcioner SNS Aleksandar Martinović već tri dana ne raeguje na to što je državni sekretar Đorđe Dabić na društvenim mrežama objavio fotografiju sa Predragom Koluvijom – vlasnikom imanja Jovanjica, na kom je pronađena jedna od najvećih plantaža marihuane u Evropi.

Redakcija portala Nova.rs tim povodom poslala je pitanja ministarstvu.

Pitali smo ih da li će zbog toga vaše ministarstvo reagovati i pokrenuti postupak potiv Dabića?

Odgovor nismo dobili.

PROČITAJTE JOŠ

Pored toga što je državni sekretar, Dabić je član Predsredništva vladajuće stranke, a bio je i poslanik na listi „Aleksandar Vučić – za našu decu“, nakon izbora u junu 2020. godine. Odlukom Vlade Srbije, u novembru prošle godine imenovan je za državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Predraga Koluviju policija je zaustavila u novembru 2019. godine zbog bahate vožnje, nakon čega je priveden zbog posedovanja lažne policijske legitimacije. Istog dana, policija je na njegovom imanju „Jovanjica“ kod Stare Pazove pronašla oko 66.000 biljaka kanabisa i oko 660 kilograma osušene marihuana, koja se sada kao dokaz osporava.

Protiv Koluvije se vode dva sudska postupka, „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“, pred Specijalnim sudom u Beogradu, a u oba se tereti da je bio organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu za prodaju.

U predmetu „Jovanjica 1“, Koluvija i još devet osoba terete se da su u periodu 2016. do 2019. godine na teritoriji Stare Pazove i Inđije uzgajali i radi prodaje čuvali kanabis sa THC-om višim od 0,3 odsto.

Optužnica „Jovanjica 2“ tereti uglavnom pripadnike policije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojno-obaveštajne agencije za pružanje zaštite prvookrivljenom Koluviji.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare