Mladi ilustracija Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Shutterstock/Nova.rs

Nakon što je predsednik najavio da će svi mladi dobiti ponovo pomoć, ovoga puta od 5.000 dinara, upitali naše sunarodnike kako će ih potrošiti. Kao i uvek, bili su kreativni, puni sarkazma i ironije, ali i gorke istine šta možemo da uradimo sa 5.000 dinara.

Među brojnim komentarima, građani su najviše pisali da će potrošiti novac na stvari koje su najviše poskupele u prethodnih nekoliko meseci.

„Kupiću zeva deluxe toalet papir za sve pare“, „Na burek i jogurt. Taman će toliko koštati pred Novu godinu“, „Na 5+1 šunke“ neki su od komentara građana.

Bilo je i onih koji su to povezali sa novogodišnjim praznicima.

„„Poklon od Deda Mraza jer sam čuo da ove godine naplaćuje paketiće“, napisao je duhovito jedan od korisnika Fejsbuka.

Pored onih koji bi novac investirali hranu i sve ono što je potrebno jednom domaćinstvu, deo građana odlučio je da to investira u kocku.

„Na dve ruke na ruletu“, poručio je jedan građanin.

„Na knjige za drugi semestar“ i „Na krinove za kanter“, samo su još neki od odgovora.

Bilo je i komentara gde su građani pisali da će da kupe nekretnine u Beogradu na vodi, kao i niz drugih predloga.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas na konferenciji za medije da će mladi dobiti još jedan paket pomoći do kraja godinu u iznosu od 5.000 dinara. Prijave će biti otvorene od 1. do 15. decembra, a prema najavama predsednika, isplata se očekuje oko 19. decembra.

Poručio je da novca imamo, da je to obezbeđeno iz budžetskih rezervi, te da će na to ukupno biti potrošeno oko 45 miliona dinara.

Bonus video: Vučić – Obavestiću građane o svim političkim događajima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare