Foto: Info Vranjske

Novinar portala InfoVranjske Slavomir Kostić, kojeg je, zbog teksta o nameštanju prijateljske utakmice između klubova iza kojih stoje lokalni funkcioneri SNS-a i njihovih koalicionih partnera, vranjski odbor naprednjaka nazvao "fekalijom", "ljudskim šutom, ološem, ljudskim talogom od novinara" itd. dobio je ovu partiju na sudu, a SNS se obavezuje da zbog povrede časti i ugleda, Kostiću isplati 150.000 dinara i sudske troškove, saopštila je redakcija.

U prvostepenom postupku po tužbi novinara portala InfoVranjske protiv Srpske napredne stranke, Treći osnovni sud u Beogradu je 22. februara doneo presudu u kojoj stoji da se SNS iz Beograda obavezuje da Kostiću, osim 150.000 dinara na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda, isplati i zakonsku zateznu kamatu, počev od datuma presude, kao i da mu isplati troškove parničnog postupka u iznosu od 68.100 dinara.

Nakon Kostićevog teksta o nameštanju rezultata tokom prijateljske fudbalske utakmice između FK Mineralac iz Vranjske Banje i FK Pavlovac iz ovog sela, dva fudbalska kluba povezana sa SNS-om i njihovim koalicionim partnerima, Gradski odbor SNS-a je sredinom oktobra 2020. godine novinaru u otvorenom pismu uputio gnusne uvrede.

Kostić je nazvan „ljudskim šutom, ološem, ljudskim talogom od novinara, zlonamernim“, a dobio je i etiketu da „radi protiv interesa svog mesta i komšija“.

„U istoriji beščašća zauvek će biti upisano ime Slavomira Kostića kao bednika koji je u svakom trenutku bio spreman da radi protiv svog mesta“ – pisalo je u saopštenju SNS-a, a dodali su i da je Slavomir Kostić „fekalija od čoveka koji se uplašio sopstvenog opstanka na čistom“.

Kako je za portal Danas objasnio Kostić, svojevremeno je napisao tekst o nameštenom rezultati pomenute utakmice.

„Na poluvremenu je FK Pavlovac vodio sa dva gola razlike, ali je tadašnji rukovodilac kluba koji pripada stranci koalicionom partneru SNS zamolio fudbalere da u drugom poluvremenu igraju malo slabije i da domaćin FK Mineralac pobedi – da se ne bi zamerio predsedniku, vodećem čoveku Mineralca i njegovom osnivaču Slaviši Bulatoviću, predsedniku GrO SNS u Vranju i poslaniku Skupštine Srbije. Fudbaleri su ga poslušali, Mineralac je pobedio i ja sam o tome napravio tekst“ – rekao je Kostić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar