Poslanici Srpske napredne stranke su rešili da odlože sopstveni debakl, ne dajući kvorum za početak skupštinskog zasedanja, kaže za Nova.rs Srđan Milivojević, poslanik DS.

„Poslanici Srpske napredne stranke očigledno se još uvek nisu oporavili od debakla koji su doživeli tokom jučerašnje sednice Skupštine kada je razobličena nasilna priroda ove političke skupine koja generiše mrznju u našem političkom zivotu. Shvativši da juče nikako nisu uspeli da pariraju Radomiru Lazoviću ali i ostalim poslanicima opozicije, znajući da je danas ovlasćeni predlagač Miroslav Aleksić, poslanici Srpske napredne stranke su rešili da odlože sopstveni debakl, ne dajući kvorum za početak skupštinskog zasedanja“, navodi Milivojević za Nova.rs.

Pročitajte još...

On dodaje da su neki od poslanika opozicije opravdano odsutni zbog zdravstvenih problema, jedna narodna poslanica je član međunarodne paralamentarne delegacije i na putu je u Maroku.

„Srpska napredna stranka ili želi tajm aut i predah pre još jednog debakla ili ne žele sednicu na kojoj bi se raspravljalo o smeni Bratislava Gašića“, kaže Milivojević.

Poslanici u Skupštini Srbije danas bi trebalo da raspravljaju o predlogu za smenu ministra policije Bratislava Gašića. Međutim, nije bilo kvoruma za početak sednice. Kako je naš portal objavio, od ukupno 158 poslanika vlasti, pojavilo se oko 25. Na sednicu su došla ukupno 74 parlamentarca.

Sednica je odložena za sat vremena.

BONUS VIDEO: Da li je Skupština uzrok ili posledica nasilja?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare