Prikupljanje potpisa u Zemunu, SNS i Branimir Nestorović Foto: Twitter/Srdjan Cvijic

Slučajno ili ne, potpise podrške za predstojeće beogradske izbore danas na istoj lokaciji prikupljaju koalicija SNS i SPS, ali i pokret Mi - snaga naroda.

Skupljanje potpise za beogradske izbore 2. juna je počelo, a danas se u Zemunu, na istoj lokaciji, nalaze predstavnici čak tri stranke istovremeno – koalicije SNS i SPS, ali i pokreta koji predvodi Branimir Nestorović, Mi – snaga naroda.

Kako se vidi na fotografijama koje je na društvenoj mreži X objavio Srđan Cvijić iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, jedni do drugih, sa po tri štanda, potpise podrške skupljaju aktivisti SNS i SPS. Svega nekoliko koraka dalje, nalazi se štand pokreta Mi – snaga naroda. „Doktori za Beograd – Nestorović i Antonijević“ izborni je slogan.

Prikupljanje potpisa u Zemunu, SNS i Branimir Nestorović Foto: Twitter/Srdjan Cvijic

„Evo je koalicija. Pa vi sad glasajte za Nestorovića misleći da glasate protiv režima“, naveo je Cvijić.

Podsećamo, upravo u Zemunu su, u subotu, Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije započeli sa prikupljanjem potpisima, a pridružila im se i Milica Đurđević Stamenkovski ispred Zavetnika. Ove tri stranke, inače, nastupiće zajedno na beogradskim izborima 2. juna. Članovi pokreta Mi, s druge strane, rekli su da će učestvovati na izborima samo ako se promene uslovi, i to ukoliko pravo glasa u određenoj lokalnoj samoupravi budu imali samo oni koji tu imaju prijavljeno prebivalište najmanje godinu dana.

Nekoliko dana ranije, narodni poslanik ove grupe Borislav Antonijević izjavio je da ako prozapadna opozicija na ove izbore ne izađe, besmisleno je govoriti o nastupu na njima, jer onda oni za deo međunarodne zajednice neće imati legitimitet.

PROČITAJTE JOŠ

Interesantno je da se beogradski izbori održavaju jer ni vlast, ni opozicija, nisu uspeli da formiraju većinu, i to upravo jer gradski odbornici pokreta Mi nisu želeli da formiraju koaliciju ni sa jednom od ove dve opcije.

Ipak, sada je jasno da će se, i bez promena izbornih uslova, bez obzira na to ko će na njima učestvovati, Nestorovićev pokret naći na biračkim listićima 2. juna.

BONUS VIDEO Jelena Bulajić: Sumnjam da je SNS baš toliko siguran u pobedu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare