Aleksandar Vučić i Zdravko Ponoš Foto: Printscreen/X/R.Z./ATAImages

Narodni poslanik i predsednik stranke "SRCE" Zdravko Ponoš reagovao je povodom navodnog sukoba između predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije oko toga da li bi trebalo iskopavati litijum. Ponoš je na svom profilu na društvenoj mreži X napisao da Vučić "podiže ulog u kampanji sa ovom podvalom da ga je i Vlada izdala oko litijuma".

„Podiže ulog u kampanji sa ovom podvalom da ga je i vlada izdala oko litijuma. Sam protiv svih, žrtva. Doduše, tačno je da samo Brnabićka i Ðedovićka padaju na nos. Mučena Ðedovićka čak volontira u call centru projekta Jadar. Za to vreme Siniša ladno zabušava. A samo on bi trebalo da zapne, bar koliko i Vučić. Može mu se, on ništa ne mora. Doktor. Sjajan svedok“, napisao je Ponoš na društvenoj mreži X.

Podsetimo, režimski mediji su u utorak veče objavili da je došlo do navodnog sukoba između predsednika Srbije i članova Vlade oko toga da li bi trebalo iskopavati litijum, te da je Vučić ostao usamljen u ideji da je eksploatacija litijuma dobra za našu zemlju.

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je jutros, gostujući na Radio televiziji Srbije, da ima različitih stavova po tom pitanju, ali da je pitanje Jadra otvorena tema o kojoj će se razgovarati narednih dana, nedelja, meseci godina.

„Da li svi podržavaju siguran sam da ne, ali je stav vlade da o tome razgovaramo. Mi smo pre svega prijatelji, delimo iste vrednosti, imamo iste politočke ciljeve. Čuju se različiti stavovi po pitanju Jadra, ali nećemo ništa preko noći donosti. Ove odluke zahtevaju racionalan pristup. Ništa nećemo doneti bez razgovora sa predsednikom. Donećemo odluku koja je isključivo u interesu Srbije, ali ništa neće biti doneto preko noći“, rekao je Vučević.

Pročitajte još:

Prema njegovim rečima, o tome će se razgovarati ne samo međusobno nego i sa narodom u tom delu Srbije, a na pitanje da li će ti razgovori početi danas Vučević je rekao da ćemo videti i da on ne želi da bude PR.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare