Jelena Stupljanin Foto:Ivan Dinić/Nova S

Savo Manojlović iz Pokreta "Kreni promeni" objavio je na svom tviter nalogu da je prva koja je danas blokirala auto-put u Beogradu bila glumica Jelena Stupljanin koja glumila u njihovom spotu protiv Rio Tinta.

„Prema podacima kojima raspalažemo autoput je prva blokirala predivna i hrabra Jelena Stupljanin koja je glumila u našem spotu protiv Rio TintaFlag of SerbiaRed heartFlag of Serbia Srbija nije na prodaju“, napisao je Manojlović na Tviteru.

Manojlović se zahvalio svim građanima koji su danas učestvovali u blokadi vitalnih saobraćajnica kako u Beogradu, tako i širom Srbije zbog Rio Tinta i nedavno usvojenih izmena zakona o referendumu i eksproprijaciji.

„Hvala ljudi divno je danas bilo biti sa vama“, poručio je Manojlović.

Podsetimo, Pokret „Kreni promeni“ snimio je reklamu protiv Rio Tinta i kopanja litijuma u kojoj su učestvovali naši poznati glumci Viktor Savić i Jelena Stupljanin, kao i naučnici akademik Nenad Kostić i Dragana Đorđević.

Reklama je trebalo da se emituje na Radio televiziji Srbije, ali je javni servis to odbio uz obrazloženje da „uz oglasnu poruku nije dostavljena oglasna deklaracija, kako je predviđeno Zakonom o oglašavanju“.

Nakon toga, Pokret „Kreni promeni“ organizovao je protest ispred RTS-a pod nazivom „Srbija nije na prodaju“ kada je bila i svečana premijera reklame koja je cenzurisana.

BONUS VIDEO: Blokada kod Sava centra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare