Predsednik Privremenog organa Beograda, Aleksandar Šapić, ponovo je odbio da odgovara na pitanja N1 i Nove S, ovoga puta o prebacivanju birača iz Male Krsne u glavni grad. Umesto odgovora, Šapić je na račun N1 uputio niz uvreda, optužujući našu kuću da sprovodi antisrpsku politiku, čime je ugrozio bezbednost naših novinara.

„Vi znate – ja ću opet ko Mujo tra-la-la, kako se kaže – da ja na vaša pitanja ne odgovaram. Znate i razlog, naravno, koji nikad ne pustite na vašoj televiziji, pošto i kad vam dam odgovor zašto ne odgovaram, vi to isečete“, rekao je Šapić kada mu je novinar N1 postavio pitanje da li se raspitao ko su meštani Mali Krsne i šta su radili ispred opštine Voždovac i voždovačkog MUP-a.

Šapić je rekao i da ne odgovara na pitanja N1 ne zato što ih se boji, već zato što smo „lažovi, manipulatori, falsifikatori“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Što zloupotrebljavate moje reči, a moram da vam priznam, u poslednjih par dana me baš onako pogađa koliko postajete jedna antisrpska televizija, jedan antisrpski medij. Ono što se dešavalo u onom Dubrovniku, i oni ‘proglasovci’ iz Dubrovnika, način na koji ih branite, mi je fascinantan, jer N1 televizija postoji i u drugim državama u regionu, ali nigde nisam video da je N1 u Hrvatskoj antihrvatski, da ima antihrvatsku politiku, u Bosni antibošnjački, ili u Sloveniji, mislim da je i tamo“, rekao je Šapić.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda na taj način je ugrozio bezbednost novinara N1, optužujući taj medij da sprovodi antidržavnu politiku.

„Način na koji sprovodite antisrpsku politiku nek vam je na čast, ja ne znam da li ćete se sutra stideti onoga što danas radite. Pričam celokupno, neću da ulazim pojedinačne reči“, poručio je Šapić.

Kada ga je novinar N1 podsetio da priča o svemu, osim što ne odgovara na pitanje koje mu je postavljeno, Šapić je rekao da „komentariše ono što mu je na duši“.

Naš novinar podsetio je predsednika Privremenog organa da svojim odbijanjem da odgovara na pitanja N1 krši dva člana Zakona o javnom informisanju.

„Da, da, ali nema onaj deo gde nije dužan da trpi laži, zloupotrebe i falsifikate“, pravdao se Šapić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare