Boris Tadić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon što su u jutarnjem programu Pinka građanima prikazane fotografije zločina OVK, u studiju je pokrenuta diskusija o tome zašto su o tim zločinima sve bivše vlasti ćutale. Ovim povodom se na svom Tviter nalogu oglasio Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije. On je pozvao opoziciju da svi zajedno izvrše pritisak na REM zbog prikazivanja ovakvog sadržaja na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Prema njegovim rečima, kako vlast Aleksandra Vučića traje duže nego ijedna prethodna, po ovom „patološkom kriterijumu da je prikazivanje ovih fotografija ‘prekid ćutanja’, to bi značilo da je upravo Vučić najduže ćutao.

On dodaje i da su svi koji su sedeli u studiju, nesvesno optužili Vučića za „najduže ćutanje“.

Kako dalje ističe, prethodna vlast nije ćutala, već je „snažnije nego ijedna druga pokretala to pitanje i vršila pritisak tamo gde je trebalo kako bi se došlo do pravde, a ne u domaćim medijima raspirujući mržnju isključivo zarad političkih poena“.

Tadić je pozvao opoziciju da „izađe iz postizborne letargije i da izvrše zajednički pritisak na REM da poštuje zakon i sankcioniše praksu u kojoj režimski mediji prikazivanjem raskomadanih tela i brutalnosti manipulišu osećanjima građana i ugrožavaju njihovo mentalno zdravlje“.

BONUS VIDEO Boris Tadić o izbornim rezultatima u Beogradu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare