Rada Trajković Foto: Nova S

Reč je o ratu dezinformacijama. To je u ovom trenutku najopasnije i mora hitno da se spreči, s obzirom na to da stvara paniku među narodom, odnosno Srbima na severu Kosova. Aktivnu ulogu u tome imaju razni botovi koji su predstavljeni kao ruski i ukrajinski, kaže za Danas Rada Trajković iz Evropskog pokreta Srba sa Kosova, komentarišući aktuelnu krizu na severu Kosova.

U međuvremenu, dodaje ona, javila se i Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije koja ima, dodaje naša sagovornica, što se kaže, pored niza sopstvenih problema i aktuelnih problema sa svojim ratištem koji su Rusi otvorili u Ukrajini.

„Paniku na Kosovu su izazvali lažni ukrajinski botovi. Oni se predstavljaju kao ukrajinski sa nalogom da navijaju za Albance, a ustvari su isto Rusi,  kako bi izazvali antagonizam kod Srba, kao da je reč o jednom specijalnom ratu. Godinama se ne zna identitet botova koji se lažno predstavljaju, Sumnjam da se lažno predstavljaju. Hoće da utiču šire na javno mnjenje Srbije i regiona. U tom smisliu, odgovornost KFOR je ogromna. Oni moraju da izađu sa saopštenjem jer jedini njima sada mi faktički verujemo“, ističe sagovornica Danasa.

Kako dodaje, to je za ovaj trenutak najvažnije, jer je trenutak vrlo opasan.

Opširnije pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO Vučić: Situacija na Kosovu i Metohiji nikada složenija kao danas

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar