Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas događaje koji su se odigrali po objavljivanju finansijskih izveštaja RTS-a.

„Zamolio bih sve druge medije da ne budu istovremeno tužioci i sudije. Naravno, sloboda informisanja i izražavanja mora da postoji. Svako ima pravo da kaže šta misli. Krivičnu prijavu može da podnese svako. Protiv mene je bilo više od 2.000 raznih krivičnih prijava, pa šta? Krivična prijava ne znači ništa. To je posao nadležnih državnih organa i sve bih samo zamolio da dopuste nadležnim organima da obave svoj posao – i tužilaštvu i policiji. Ne mislim da je rešenje u hajci koja se u ovom trenutku očigledno vodi, kao što ne mislim da je bilo rešenje u glorifikaciji mnogih koji to ne zaslužuju. U svakom slučaju, molim za strpljenje i dovoljno prostora za rad nadležnih državnih organa“, kaže Vučić.

Podsetimo, portal „Pištaljka“ objavila je između ostalog da skoro sav program svog najgledanijeg kanala RTS 1, Javni medijski servis otkupljuje od privatnih firmi ili ga izrađuje u saradnji sa njima.

Rukovodstvo Radio-televizije Srbije novinarima nije omogućila uvid u zapisnik sa devete sednice Upravnog odbora iz juna prošle godine, u kom se nalaze zaključci jedinog istraživanja o trošenju novca javnog servisa koje je sproveo taj odbor, piše portal Pištaljka.

PROČITAJTE JOŠ

Sednica je, kako se navodi, najvećim delom bila posvećena problemu angažovanja privatnih produkcijskih firmi za proizvodnju programskog sadržaja koji RTS može samostalno da proizvodi.

Osim toga, u javnost su dospeli detalji sklapanja ugovora sa spoljnim produkcijama, za šta voditelji RTS-a dobijaju velike honorare pored redovnih plata.

Da je stvar otišla daleko, potvrđuje i činjenica da je predsednik Upravnog odbora RTS-a. Branislav Klanšček, podneo krivične prijave protiv protiv Dragana Bujoševića, ali i Olivere Kovačević, urednice zabavnog programa RTS.

Krivična prijava koju je podneo Klanšček protiv direktora Javnog servisa i drugih zbog različitih finansijskih mahinacija stigla je u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

BONUS VIDEO: RTS daje milione za emisiju koja ne postoji, tvrdi predsednik Upravnog odbora i najavljuje tužbe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar