U Novom Pazaru večeras je organizovana protestna šetnja u znak podrške narodu Palestine, koju je organizovala nevladina organizacije En-nisa iz ovog grada.

Protestna šetnja počela je u 19 časova na centralnom trgu, na kojem su postavljene palestinske zastave i fotografije stradanja u Gazi.

Večeras je u Novom Pazaru organizovana protestna šetnja podrške narodu Palestine Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Protestnoj šetnji centralnim ulicama Novog Pazara prisustvovalo je, prema procenama policije, više od deset hiljada građana Novog Pazara, a skupu su prisustvovali poznati Novopazarci iz sveta sporta, kulture, politike i građanskog aktivizma.

Oni su nosili transparente, palestinske i bošnjačke zastave.

Večeras je u Novom Pazaru organizovana protestna šetnja podrške narodu Palestine Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Centralne ulice grada su još uvek blokirane, a građani nastavljaju protestnu šetnju.

Podsetimo, prethodni skup podrške Palestincima održan je u Novom Pazaru pre više od dvadesetak dana kada su se građani Novog Pazara takođe okupili na gradskom trgu kako bi protestvovali protiv izraelske agresije na Palestinu i pojas Gaze i kako bi muslimanima i građanima Palestine pružili podršku. Pored ovog vida podrške, ugostitelji Novog Pazara su iz svojih lokala pre nedelju dana iz ponude izbacili sve Coca Cola proizvode kako bi se pridružili bojkotu kompanija koje direktno i indirektno pomažu Izrael.

Takođe za sutra je u centru ovog grada najavljen još jedan protest podrške Palestini.

BONUS VIDEO: Da li je Novi Pazar bezbedan grad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar