Vladimir Dimitrijević Foto: TANJUG/RADE PRELIC/ bs

Vladimir Dimitrijević, predsednik RIK-a, izjavio je da sa aspekta Republičke izborne komisije i zakonitosti izbornog procesa nije problem to što su ljudi upisani u birački spisak, a ne znaju gde im je biračko mesto, odgovarajući na pitanje novinara o glasačima iz Republike Srpske.

„Važno je da su birači upisani u birački spisak. Niko ko nije upisan u birački spisak ne može da glasa, niti je moguće dopisivanje u birački spisak“, rekao je Dimitrijević.

On je naveo da ukoliko neko nije dobio poziv za glasanje, to nije prepreka za glasanje.

„To što se pojavljuju razni video snimci, to za sada nije predmet postupanja RIK-a. Ukolio bude bilo kakvih prigovora na glasanje, to će biti predmet postupanja opštinskih izbornih komisija, lokalnih, odnosno RIK-a“, dodao je Dimitrijević.

Podsećamo, veliki broj građana iz Republike Srpske dovežen je autobusima u Beograd na glasanje. Okupljanje je bilo u Beogradskoj areni, nakon čega su organizovano upućivani na svoja biračka mesta.

Članovima RIK-a iz opozicionih stranaka onemogućen je ulazak u Arenu, dok je novinar Nova.rs ušao u vozilo sa građanima iz Republike Srpske i snimio njihov razgovor. Iz audio snimka se jasno čuje da birači treba da glasaju, ali ne znaju gde. Jasno im je samo da je to na opštini Voždovac, ali ne znaju na kom biračkom mestu.

BONUS VIDEO Nedeljkov: Arena nije jedino zbirno mesto za glasače

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare