Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Predlog opozicionih odbornika SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), da se hitno sazove vanredna sednica Skupštine grada, nije prihvaćen.

Oni su zahtevali da se raspravlja o aktuelnoj situaciji zbog poplava i da novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac podnese ostavku.

U odgovoru iz gradskog parlamenta, koji je potpisao zamenik predsednika Albin Šabotić, stoji da je zahtev neopravdan, jer „razlozi koji su navedeni u zahtevu ne opravdavaju sazivanje sednice po hitnom postupku“, zato što su prestali razlozi „koji mogu da izazovu štetne posledice po imovinu i sigurnost građana“, piše Danas.

Navedeno je da su održane konsultacije sa šefovima odborničkih grupa Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske liste (čine skupšzicija.tinsku većinu), čiji odbornici neće učestvovati na sednici, ako bude sazvana kako je predložila opozicija.

Šabotić je, u odgovoru, naveo da će se „o ovoj temi raspravljati, na prvoj narednoj sednici, koja će biti održana u februaru“ i da ako opozicioni odbornici ostanu pri svom zahtevu „snosiće teret obezbeđivanja kvoruma“.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP su opozicija u novopazarskom gradskom parlamentu.

Zahtev, predat minulog petka, za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada i ostavku gradonačelnika Biševca, prvi je njihova zajednička aktivnost, od potpisivanja sporazuma, između te dve partije, o formiranju većine u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

Nakon predaje pisanog zahteva, odbornici su, na stepeništu gradske uprave, održali konferenciju za novinare, na kojoj nisu bila dozvoljena pitanja.

***

BONUS VIDEO – Poplavljena područja Priboja, Sjenice i Novog Pazara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar