Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

U okviru radikalizacije protesta "Srbija protiv nasilja", u Novom Sadu je za danas planirana višesatna blokada na uglu Temerinske i Partizanske ulice.

Okupljanje je predviđeno na Pozorišnom trgu u 18 časova, nakon čega će se građani prošetati do pomenute raskrsnice i tu do 21 čas držati blokadu.

Organizatori skupa nisu najavili tačnu trasu kretanja protestne kolone, za razliku od drugih gradova.

Na protestu su predviđena i obaćanja, tako da će govoriti univerzitetska profesorka Vesna Rakić Vodinelić, novinar Darko Šper, profesorica sociologije Senka Jankov i majka diskriminisanog deteta u Pećincima Jelena Mihailović, javlja 021.rs.

Tehnički organizator skupa su opozicione partije, kao što je slučaj i u Beogradu i drugim gradovima. Tako je bilo i pre mesec dana kada su u Novom Sadu već održane dve šetnje centrom grada, kao podrška okupljanjima u Beogradu.

U proteklim nedeljama protesta nije bilo u Novom Sadu, jer je procenjeno da je zbog blizine bolje da svako ko može ode u Beograd, a kako vlast još uvek nije ispunila nijedan zahtev učesnika protesta, u sklopu radikalizacije ponovo počinju demonstracije, ali i blokade u Novom Sadu.

PROČITAJTE JOŠ

Zahtevi protesta su isti već više od mesec dana.

Podsetimo, traže smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i gašenje štampanih medija i tabloida koji „objavljuju lažne vesti, šire govor mržnje i nasilja i kontinuirano krše novinarski kodeks“.

Tražili su i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje „promovišu mržnju i nasilje“, TV Pink i Hepi TV, hitno ukidanje rijaliti programa, kao i ostavke ministra policije Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

BONUS VIDEO: Miodrag Jovanović: Na kraju dana protesti moraju dobiti neku vrstu političkog ishoda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar