Foto: Nova.rs

Preliminarni rezultati beogradskih izbora, na osnovu 99,75 odsto prebrojanih glasova, pokazuju da je lista aktuelne vlasti "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" osvojila 39,03 odsto glasova odnosno 49 mandata, dok je drugoplasirana opoziciona lista "Srbija protiv nasilja" osvojila 34,66 odsto što je 43 mandata.

Lista koalicije NADA „Dr Miloš Jovanović – Nada za Beograd“ osvojila je 6,01 odsto što je sedam mandata, zatim lista „Mi – glas iz naroda – Aleksandar Jerković“ osvojila je 5,37 odsto odnosno šest mandata.

Lista Socijalističek partije Srbije osvojila je 4,76 odsto  – pet mandata.

Pročitajte još

Ostale liste ostale su ispod cenzusa.

Usled brojnih izbornih nepravilnosti, opozicija je prethodna dva dana organizovala proteste sa zahtevom da se izbori u Beogradu ponove. Kako aktuelna kolicija SNS i SPS nema dovoljno mandata da formira vlast, očekuje se da lista „Mi – glas iz naroda“, predvođena Branimirom Nestorovićem, podrži ili tu koaliciju ili druge dve opozicione liste u formrianju vlasti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je i nosilac liste SNS, najavio je da će ukoliko Nestorović ne podrži nikoga – u Beogradu biti ponovljenih izbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare