foto montaža Foto:MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE; EPA-EFE/DJORDJE SAVIC; Antonio Ahel/ATAImages; EPA'EFE VALDRIN XHEMAJ;

Direktor Srbijagasa i visoki funkcioner SPS-a Dušan Bajatović izjavio je da će se on, ako treba da se ratuje za Kosovo, prvi prijaviti. Dodao je da je već bio vojni komandant kao i da je učestvovao u ratu u Bosni u Vukovaru i na Kosovu.

Direktor Srbijagasa i funkcioner Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović okačio je na svom Instagram nalogu isečak iz podkasta „Informer TV“ u kom je izjavio da ako treba da se ratuje za Kosovo da će on prvi da se prijavi.

„Hoćemo da ratujemo za Kosovo? Pa ako moramo, to ako moramo ne znači da mi to treba da iznudimo, to će očigledno da iznudi Kurti, neki Amerikanci. Mi moramo da razmišljamo, ja ću prvi da se prijavim. Ja sam inače bio vojni komandant, bio sam i u Vukovaru, bio sam i u Bosni, bio sam i na Kosovu i baš me briga hoću da pričam o tome. Zvala me moja država. Da li je ta politika dobra ili loša? Imali smo mi zamerke i na Miloševićevu politiku i kad je Milošević bio živ i bio gazda, ali smo dobili Republiku Srpsku napravili smo neku tapiju na Kosovo, nećemo tako lako da se predamo. Uostalom dok si za stolom pregovarač ti se nešto pitaš, ako si pod stolom ti se ne pitaš ništa. Ako nemamo bolji razlog onda trebamo da imamo taj razlog ne damo i hoćemo da se bunimo i nećemo da potpišemo i hoćemo da se bavimo time, baš me briga šta ko misli o nama da ostanemo bez podrške Rusije to je glupost pojeli bi nas za dva dana to ne bi bilo samo Kosovo nego i Vojvodina i Raška oblast ja to kao pojedinac neću da dozvolim“, rekao je Bajatović.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre Bajatovića, kontroverzni doktor i nosilac liste „MI-GLas iz naroda“ Branimir Nestorović rekao je da bi Srbija trebalo da se priprema za napad na Kosovo i za rat.

Nestorović je nedavno gostujući u emisiji na kanalu Balkan info, a koja je emitovana 20. januara, naglasio da Srbija ima snage da osvoji Kosovo.

„Ne znaju šta će. Niko živi ne zna koliko ih je otišlo u ovih 15 dana. Samo 83.000 ljudi sa Kosova je otišlo avionima, juče su mi bili pacijenti iz Gračanice, kažu red na granici je bio od Podujeva do Merdara. Kaže ministar njihov otišli su na zimovanje i izlete. Kosovo je neodrživa priča, sa stanovišta gubitka rata u Ukrajini i na Kosovu. Mi trenutno nemamo snage da ga osvojimo trenutno, a oni sa par hiljada vojnika mogu trenutno da nam učine da to bude nemoguće da ga osvojimo“, rekao je između ostalog Nestorović.

Osim toga, poručio je da bi bilo besmisleno da se napadne Kosovo, ali da treba da se spremamo za to.

„Mi imamo vojsku, preko 100.000 vojnika koji su bili u vojsci, koji su obučeni da ratuju, koji bi sa zadovoljstvom učestvovali u oslobađanju Kosova. Verovatno bi njihov motivacioni faktor bili prisustvo francuskog ili hrvatskog kontigenta… Zna se kako se sprema za rat: prevodis privredu na ratnu, ne dozvoliš da ti hakeri blokiraju EPS, spremaš rezervne hrane…“, naveo je između ostalog Nestorović.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare