Mila Popović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd Mila Popović reagovala je večeras na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rok za završetak nove zgrade Beogradske autobuske stanice pomerio na 2025. godinu i tom prilikom ga je uputila da li je moguće da "toliko potcenjuje Beograđane".

„Aleksandar Vučić je opet Beograđanima obećao kule i gradove, iako on i njegovi saradnici Mali, Vesić i Šapić ne mogu najobičniju autobusku stanicu da završe već sedam godina. Za razliku od njegovog imenjaka, gradonačelnika Beograda, on je nije obećao za par meseci nego je rok pomerio na 2025. godinu. Da li je moguće da toliko potcenju Beograđane i misle da će oni poverovati u njihova obećanja i sposobnost da izgrade čitavo novo naselje u Surčinu? Pa tri godine renovirate školu u Batajnici, četiri ulice u centru ste radili dve i po godine, ne možete slivnike da očistite nego se pola Beograda davi u poplavama i vi i dalje obećavate i obećavate…“, navela je Popović u pisanoj izjavi.

Ona je podsetila da je Aleksandar Vučić još 2018. godine obećao i kvart muzeja.

„Od tada do sada nema ničeg novog kod hotela Jugoslavija. Za Beograđane ništa nije sagrađeno, ali je protiv interesa oteto po ko zna koji put“, istakla je Popović.

„Predsednik države je izjavio da je država poklonila još zemljišta Beogradu na vodi, ovoga puta ono gde se nalazi Sajam. Inače tu se nalazi i prvi studio radio televizije odakle je prvi put emitovan signal iz Beograda. Naravno, istoriju Beograda Srpska napredna stranka ne poznaje, a i kako će kada oni ne vole Beograd“, izjavila je ona.

Ona je istakla i da predsednik Vučić i SNS nisu odustali ni od ideje rušenja Starog savskog mosta. Inače, predsednik Srbije je večeras izjavio da su za Stari savski most našli „jedno divno mesto“ i da će predložiti da spaja Zemun i Veliko ratno ostrtvo.

„Bez obzira što rebrendira sebe sa novim pokretom, rušilačka politika je i dalje tu. Izjavio je još jednom da ga Beograđani ne zanimaju i da ne mari za građane koji su protiv rušenja Starog savskog mosta. Ponovio je davno dato obećanje, nikada realizovano, da će se srediti 100 fasada u 28 gradova, i to valjda onih fasada kuća, spomenika kulture koje njegova SNS još nije srušila“, rekla je Popović.

„Sve u svemu, Vučić od Beograda i njegovih građana misli da su oni Fontana di Trevi, pa izražava svoje želje za koje traži podršku na sledećim izborima. Ono što je sigurno je da će ova Vučićeva fontana želja ‘potopiti’ gradonačelnika Šapića na narednim izborima u Beogradu, a ‘sudija će svirati njihov kraj'“, zaključila je predsednica Gradskog odbora SSP Beograd.

***

BONUS VIDEO – SNS šerifi: Bogovi i batine na lokalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar