Zdravko Ponoš Foto: Nova

Predsednik pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sve češće nije u stanju da kontroliše svoje ponašanje i da je zbog toga "krajnje rizično da takva osoba kontroliše Vladu i ostale državne organe".

„Vučić se neprimereno obraća građanima Srbije na sve učestalijim i besmislenijim obraćanjima, preti političkim protivnicima, vređa novinare, ponižava saradnike, ulazi u nediplomatske prepirke sa stranim državnicima, ukratko ponaša se nerazumno, a kreće se daleko van svojih ustavnih ovlašćenja“, rekao je Ponoš na osnivačkoj skupštini gradskog odbora pokreta SRCE u Šapcu.

Kao drastičan primer neprihvatljivog rečnika on je naveo Vučićevu izjavu da su i deca od 12-13 godina spremna da ginu zbog Aljbina Kurtija, i to samo nekoliko nedelja nakon gubitka dečjih života u Beogradu i Mladenovcu, navodi se u saopštenju.

Ponoš je ukazao da je „nerazumno ponašanje Vučića još jedan razlog zbog kojeg Srbiji treba prelazna vlada koja bi koristila svoja ustavna ovlašćenja, što bi njega primoralo da se vrati u ustavne okvire“.

On je skrenuo pažnju i da na to da Vučić u svojim obraćanjima olako i učestalo spominje rat, „nakon što se suočio sa poraznim rezultatima svoje kosovske politike, javno priznajući da je stanje najgore od 1999. godine“.

Osvrćući se na izjavu Vučića da Srbija ima puno tenkova, ali da nema dovoljno tenkovskih posada, Ponoš je upitao „otkud sad puno tenkova kada je tvrdio da sam ih ja istopio, a on je stotine prodao, i ko je sad odgovoran što nema dovoljno tenkovskih posada“.

Za predsednicu gradskog odbora poreta Srbija centar u Šapcu izabrana je doktor fizičkih nauka Tatjana Marković Topalović.

BONUS VIDEO – Zdravko Ponoš o zbivanjima u i oko Skupštine i podelama podeljenog društva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar